24. TRAVNJA

Pomozimo 19-godišnjoj Luciji koja boluje od spinalne mišićene distrofije: Priključite se humanitarnoj utrci na Bundeku

Humanitarna utrka će se održati 24. travnja 2022. na zagrebačkom Bundeku od 15:00 do 19:00 sati

Humanitarna utrka održat će se na Bundeku 24. travnja

 privatna arhiva

Monika Opačak, supruga nedavno preminulog ultramaratonca, 100-postotnog invalida Tade Opačka, nastavlja njegov humanitarni put.

U želji da se očuva sjećanje na preminulog supruga i istodobno pomogne 19-godišnjoj Luciji Seničić, koja boluje od spinalne mišićne distrofije tip 2 i kojoj su potrebne brojne terapije i lijekovi, Monika priprema humanitarnu utrku za odrasle na 4,2 i 12,6 kilometara te dječje utrke i to po kategorijama 3 do 6 godina (100 metara), 7 do 10 godina (300 metara) i 11 do 14 godina (600 metara).

image

Humanitarna utrka za pomoć Luciji Seničić

privatna arhiva

Utrka će se održati 24. travnja 2022. na zagrebačkom Bundeku od 15:00 do 19:00 sati.

- Kako je Tade uvijek činio dobro kroz sve svoje poznate ultramaratone, prikupljao novac za operacije, transplantacije, bolničke uređaje, za potrebite.., i nama je želja da nastavimo s humanitarnim radom. Zato sam odlučila ponovno organizirati humanitarnu utrku, jer je prošlogodišnja prošla izvrsno, u sjećanje na mog pokojnog supruga, a istodobno pomoći mladoj djevojci Luciji da ipak malo lakše podnese sve nedaće koje su je zadesile u njezinom mladom životu - poručila je Monika Opačak najavljujući utrku.

image

Pomoć za Luciju Seničić

privatna arhiva
image

Pomoć za Luciju Seničić

privatna arhiva

- Prijave su otvorene do 10. travnja u ponoć, a samo prvih 100 uplaćenih prijava na utrci građana (4,2 km) i prvih 100 uplaćenih prijava na glavnoj utrci (12,6 km) dobivaju finišersku medalju i startni paket iznenađenja. Ostale pozivamo da se odazovu u što većem broju ili da, ako imaju mogućnosti, a ne žele sudjelovati na utrci, uplate sredstva. Cjelokupni iznos prikupljen od kotizacija ili donacija mi ćemo donirati Luciji Seničić – dodala je.

Prijave su na webu stotinka.hr, a prijave i dodatne informacije mogu se pronaći na webu Humanitarne udruge Tade Opačak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:48