KRŠENJE PROPISA

Policija u Zagrebu pokrenula veliku akciju kontrole dostavljača i taksista: Brojke su poražavajuće

Policija je od 5. do 11. veljače izvanrednom akcijom zadala glavobolje sudionicima u prometu koji ne poštuju propise

Ilustracija

 CROPIX

Od 220 kontroliranih vozača dostavnih i taksi vozila, zagrebački policajci su njih 77 u noći sa subote na nedjelju uhvatili u prekršajima.

Naime, u suradnji sa Sektorom inspekcije sigurnosti cestovnog prometa te Komunalnim redarstvom Grada Zagreba policija je zadala glavobolje sudionicima u prometu provodeći izvanrednu akciju s ciljem podizanja više razine sigurnosti u cestovnom prometu, ali i s ciljem sprječavanja najtežih prometnih prekršaja.

U finišu akcije brojke su poražavajuće. Dvije osobe zatečene su u vožnji nogostupom odnosno pješačkom zonom.

Devet ih je uhvaćeno u prekršaju nepoštivanja prometnih znakova, a troje sa sobom nije imalo vozačke dozvole dok ih je dvoje negdje zagubilo prometnu dozvolu. Jednog sudionika u prometu su u uhvatili u korištenju mobitela u vožnji, u četiri slučaja vozači nisu bili vezani sigurnosnim pojasom, a u četiri su navrata zatkli tehnički neispravna vozila.

No to nisu sve brojke koje su policajci prikupili tijekom ciljanog nadziranja vozača koji obavljaju dostavu na biciklima i električnim biciklima, mopedima i automobilima. U dva su slučaja uočili vozače u prekršaju isteka periodičnog pregleda, dvoje ih se vozilo pod utjecajem alkohola, dvoje ih je prekršilo brzinu kretanja...

Također, utvrđeno je i sedam prekršaja iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu u nadležnosti Sektora inspekcije sigurnosti cestovnog prometa i cesta Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Ujedno, policijski službenici Policijske uprave zagrebačke su proteklog tjedna između 5. i 11. veljače 2024. godine, tijekom redovnih zadataka nadzora vozila i vozača proveli i redovan nadzor nad vozačima motocikla i mopeda, bicikla, osobnih prijevoznih sredstava te taxi vozila kojim je dodatno nadzorom obuhvaćeno još 94 vozila i vozača te su utvrdili još 12 prekršaja vozača navedenih skupina vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 19:47