‘PAO‘ DILER

Policija u stanu Zagrepčanina pronašla kokain, konoplju, amfetamin, MDMA, tablete, dva pištolja...

Pronađene su i tri digitalne vage te određeni novčani iznos za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge

droga i oružje pronađeni u Novom Zagrebu

 PUZ

Zagrebačka policija je tijekom pretrage stana osumnjičenog 36-godišnjaka na području Novog Zagreba pronašla velike količine kokaina, konoplje, amfetamina, MDMA, raznih tableta i dva pištolja s pripadajućim spremnicima.

Muškarac je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, tako da je nabavljao velike količine raznih droga koje je potom skrivao, vagao i prepakiravao u stanu s ciljem daljnje preprodaje, priopćila je PU zagrebačka.

image

droga pronađena u Novom Zagrebu

PUZ

Pretraga stana na području Novog Zagreba obavljena je 15. lipnja, a prema navodima policije, u njemu je pronađeno 99 grama kokaina podijeljenih u devet plastičnih paketa, više od 2 kilograma konoplje pakirane u deset plastičnih paketa, 594 grama amfetamina pakiranih u jednu plastičnu posudu i 32 komada tableta MDMA koje su bile pakirane u jednu plastičnu vrećicu.

Također je pronađen i 1 ml ekstrakta konoplje, 41 gram smole konoplje pakirane u jednu plastičnu vrećicu i osam ručno motanih cigareta ispunjenih smjesom duhana i konoplje. Otkriveno je i 983 komada tableta čiji je djelatni sastojak alprazolam, kao i 986 komada tableta čiji je djelatni sastojak diazepam.

image

droga pronađena u Novom Zagrebu

PUZ

Uz veliku količinu raznih droga, pronađene su i tri digitalne vage, određeni novčani iznos za koji se prema navodima policije sumnja da je pribavljen prodajom droge, kao i oružje. Točnije, pronađena su dva pištolja s pripadajućim spremnicima uz 10 komada streljiva kalibra 9 mm i dva komada streljiva kalibra 6,35 mm.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Novom Zagrebu, a osumnjičeni 36-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku. Također će protiv osumnjičenog policija podnijeti i Optužni prijedlog zbog sumnje u počinjenje prekršaja članka 11 i članka 3 Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 02:49