NAKON OČEVIDA

Policija objavila nove detalje o požaru u centru Zagreba: ‘Potpuno isključujemo tehničke i namjerne uzroke‘

Materijalna šteta još nije utvrđena. Oštećeni su stanovi, a na zidu Muzeja na Trgu Nikole Šubića Zrinskog došlo je do začađenja

posljedice požara u Berislavićevoj ulici u Zagrebu

 Damjan Tadic/CROPIX

Policijska uprava zagrebačka objavila je nove detalje o požaru koji je u ponedjeljak zahvatio stambenu zgradu u Berislavićevoj.

Obavljenim očevidom policija je utvrdila kako je požar iz zasad neutvrđenog razloga u ponedjeljak navečer izbio na južnom dijelu potkrovlja stambeno-poslovne zgrade na raskrižju Berislavićeve ulice i Trga Nikole Šubića Zrinskog, a tehnički i namjerni uzroci požara u potpunosti su isključeni. U policiji su, dakle, sigurni da požar nije podmetnut.

- Uslijed požara došlo je do opsežnih termičkih destrukcija na krovištu zgrade te do urušavanja većeg dijela krovišta na potkrovlje zgrade gdje su stanari držali razni namještaj i druge predmete koji su u potpunosti izgorjeli, poručili su iz policije.

Uslijed požara, urušavanja krovišta i vatrogasne intervencije, došlo je do oštećenja stana 70-godišnjakinje i stana 48-godišnjaka na 2. katu te stanova na 1. katu te u prizemlju koje koriste i stanari i poslovni subjekti.

Požar se proširio i na krovište stambeno-poslovne zgrade u Berislavićevoj ulici gdje je došlo do oštećenja stana 51-godišnjakinje na 2. katu te na zgradu Muzeja na Trgu Nikole Šubića Zrinskog, gdje je došlo do začađenja južnog vanjskog zida.

Visina materijalne štete zasad je neutvrđena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:37