STOP UTRKAMA

Policija objavila fotografije jurilica: U petak navečer prekinut tulum ‘Brzih i žestokih‘ u Novom Zagrebu

Postupanjem je obuhvaćeno 30 vozila od kojih je 10 zbog sumnje u tehničku ispravnost upućeno na izvanredni tehnički pregled
 PU zagrebačka

U noćnim satima, s petka na subotu odnosno 28. i 29. listopada 2022. godine, policijski službenici II. postaje prometne policije Lučko pojačano su postupali prema vozačima koji u dane vikenda krše prometne propise upravljajući tehnički neispravnim vozilima te narušavaju javni red i mir radnjama vozilom u zoni stambenih zgrada te sudjeluju u „utrkama“ na javnim prometnicama.

image
PU zagrebačka
image
PU zagrebačka

U sklopu akcije, policijski službenici su pojačano postupali prema vozačima koji se neorganizirano okupljaju u zoni trgovačkog centra na području Novog Zagreba koji tijekom dolaska i odlaska s lokacije narušavaju mir građana stvaranjem buke ispušnim sustavima automobila i motocikala te proklizavanjem pogonskih kotača.

Postupanjem je obuhvaćeno 30 vozila od kojih je 10 zbog sumnje u tehničku ispravnost upućeno na izvanredni tehnički pregled u Stanicu za tehnički pregled, a koja suradnja je prethodno dogovorena sa Centrom za vozila Hrvatske kako bi se utvrdile nadogradnje i preinake koje nisu u skladu s Pravilnikom o tehničkim uvjetima vozila u prometu na cestama i Pravilnikom o homologaciji vozila.

image
PU zagrebačka
image
PU zagrebačka

Obavljenim tehničkim pregledima, osam osobnih automobila je isključeno iz prometa zbog tehničke neispravnosti (preinake na motoru, neispravan upravljač, nedozvoljene preinake na amortizerima, preinaka na ispušnom sustavu, zatamnjena stakla vozača i suvozača), a vozači su sankcionirani sukladno utvrđenim prekršajima. Kod dva osobna automobila utvrđena je neispravnost za koju je u odnosu na jedan automobil naplaćena novčana kazna dok je u odnosu na drugi izdana Obavijest o počinjenom prekršaju, dok vozila nisu isključena iz prometa.

Povodom svega navedenog i ovom prilikom želimo skrenuti pažnju za sve ljubitelje „brzina“ i „utrka“ da ceste nisu površine namijenjene za takvu vrstu dokazivanja vozačkih sposobnosti i vještina, kao i tehničkih mogućnosti te karakteristika njihovih vozila već za to postoje posebno namijenjene površine uz posebne sigurnosne mjere te uz kontrolirane uvjete na kojima se takve utrke mogu održavati, a da se ne dovodi u rizik njihova sigurnost niti sigurnost drugih sudionika u prometu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:58