ŽUTA KAPA EURE ČUVA

Pogledajte trik kojim radnici Čistoće izbjegavaju naplatu parkinga: ‘Ispod stakla ostave jednu stvar...‘

Parkiralište na Radničkoj gdje je Hitna puno je automobila koji pod vjetrobranom svi imaju isti predmet. Čekamo odgovor Holdinga

Automobili s kapama ispod vjetrobranskog stakla

 Privatna arhiva

Automobili na parkiralištu na Radničkoj cesti u kojima su pod vjetrobranskim staklom žute kape djelatnika Čistoće, zainteresirali su brojne prolaznike, od kojih nam je jedan poslao i fotografije.

Riječ je o parkiralištu kod zagrebačke Hitne službe, koja se nalazi preko puta Čistoće. Parking na tom području se naplaćuje i spada pod drugu zonu, čija je cijena satne karte 0,70 eura, a maksimalno vrijeme parkiranja je tri sata.

image

Kapa djelatnika Čistoće

Privatna arhiva

Postoji mogućnost da zaposlenici na ovaj način označavaju svoje automobile kako im se ne bi naplatilo parkiranje, budući da je to bio jedan od zahtjeva koji im je odobren tijekom prosvjeda u siječnju.

Kako je Jutarnji list prethodno pisao, predsjednik SSSH Mladen Novosel tada je tijekom čitanja zahtjeva koje su predali Upravi Zagrebačkog holdinga spomenuo i pravo na besplatan parking koje su već imali svi ostali radnici Holdinga.

image

Automobili s kapama ispod vjetrobranskog stakla

Privatna arhiva

Mirjana Kaltak, predsjednica Sindikata Čistoće Zagreb kasnije je potvrdila da je ovaj zahtjev bio odobren za područje ispred podružnice.

Poslali smo upit Zagrebačkom holdingu kako bi provjerili radi li se zaista o oznakama za besplatan parking, a odgovor ćemo objaviti ovdje čim ga zaprimimo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 07:10