RENATO PETEK

‘Pitao me Pripuz bih li prvog dana na vlasti prekinuo ugovore s njim. Rekao sam da ne bih‘

‘Kada bi se raskinuli ugovori za odvoz smeća, odnosno preuzimanje otpada i njegovih frakcija, grad bi istog dana ostao zatrpan‘
 Zeljko Puhovski/cropix

Renato Petek, nezavisni zastupnik u Skupštini Grada Zagreba, a pred skore lokalne izbore najavljen kao nezavisni kandidat za gradonačelnika, govorio je za N1 o svojoj kandidaturi i o Zagrebu nakon Milana Bandića.

- Krenuo sam od nule. Neovisni sam kandidat i smatram to svojom prednosti - kazao je Petek.

- Mogu okupiti veći broj ljudi, bolji tim, a građani su me upoznali i odranije. Upoznali su me kao borca koji je definitivno i jedini ukazivao na brojne probleme - kazao je.

- Zaradio sam najviše tužbi na sudovima od Pripuza, ministra Beroša, raznih drugih samo zato što sam jasno predstavio na koji način funkcionira ovaj grad, kuda odlaze milijuni kuna građana - kazao je Petek.

Kazao je i da je on kandidat građanske, umjerene opcije, političkog centra te da bi prema anketi došao do pet posto na izborima.

Na konstataciju da je to dovoljno za mjesto u Skupštini, ali ne i za izbore za gradonačelnika, da bi bilo logično da se srodne opcije za izbore udruže, poput Možemo!, Petek je kazao da su Možemo i Tomislav Tomašević to odbili.

- Razumno je da treba promijeniti strategiju, da treba drugačije komunicirati kampanju - kazao je Petek opisujući političku situaciju nakon smrti Milana Bandića i dodao:

- Bandić je samo vrh jednog sustava koji je ponudio korupciju, klijentelizam, kaos u gradu, to je ono što je ostalo iza njega. Ono malo realiziranih projekata, mogao bih svrstati pod kič.

Kazao je da su projekti u Zagrebu mahom realizirani uz pomoć države.

- Ono što je realizirao je toliko malo da ga ja (Bandića) već godinama karakteriziram kao jednog od najneuspješnijih gradonačelnika Zagreba - kazao je.

Na pitanje kako vidi preslagivanje uloga u narednom razdoblju u Zagrebu, Petek je kazao da će dio ljudi tražiti utočište i opciju kako bi nastavili i dalje sklapati posao s Gradom Zagrebom.

- Pitao me je Petar Pripuz kada smo se susreli bih li ja prvog dana po dolasku na vlast raskinuo ugovore s njim. Rekao sam da ne bih. Zašto? - kazao je Petek i to, potvrdivši da se u tome razlikuje u stavu od Možemo!.

- Kada bi se raskinuli ugovori za odvoz smeća, odnosno preuzimanje otpada i njegovih frakcija, grad bi istog dana ostao zatrpan. To naprosto nije razumno. Trebamo pronaći model kroz neko vrijeme, a to ne možemo napraviti u jednom danu - kazao je Petek za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:54