NAPAO I TOMAŠEVIĆA

Petek najavio žalbu na nepravomoćnu presudu: ‘Osjećao sam se kao da me pogodio kamion CIOS-a‘

Dodaje da sadašnji gradonačelnik s tvrtkama Petra Pripuza ima više aktivnih sporazuma i ugovora od Bandića

Renato Petek

 Damir Krajac/Cropix

Nakon vijesti o nepravomoćnoj presudi Općinskog građanskog suda zbog komentiranja službenih podataka o poslovanju Grada i Holdinga s tvrtkama iz C.I.O.S. Grupe poslije Bandićeve smrti te komentiranja informacija koje su javnosti postale dostupne u aferi Agram, oglasio se Renato Petek.

- Kao da me pogodio kamion CIOS-a, moj odvjetnički tim već priprema žalbu. Ne smatram da su moje izjave bile usmjerene narušavanju poslovnog ugleda i časti tvrtke C.I.O.S. GRUPA d.o.o. već dio mog posla koji volonterski obavljam kao zastupnik građana: borba za istinu, informiranje i potpunu transparentnost! Ranije, usprkos Bandiću, a danas usprkos Tomaševiću!, rekao je Petek za N1.

Tvrdi da Tomašević nije ispunio jedno od glavnih obećanja - provedbu revizije poslovanja Grada i Holdinga s privatnim tvrtkama. Dodaje da sadašnji gradonačelnik s tvrtkama Petra Pripuza ima više aktivnih sporazuma i ugovora od Bandića, čiji je ukupan iznos veći od onih koje je Bandić dogovorio u 10 godina.

- Nadam se da će u Zagrebu jednom zaista zaživjeti prava promjena u upravljanju i transparentnosti, koju ovaj napaćeni Grad i građani konačno zaslužuju. Kao i cijela Hrvatska, rekao je Petek.

Petek smatra da je njegova dužnost kao zastupnika građana u Gradskoj Skupštini javno izražavanje političkih stavova, kritiziranje poslova od javnog interesa koji se obavljaju pod sumnjivim okolnostima, iznošenje sumnji na kaznena djela ili na druge nezakonite radnje osoba koje surađuju ili su kooperanti društava u vlasništvu Grada Zagreba.

Objašnjava da se bavio pitanjima transparentnosti tih poslova iz aspekta javnih natječaja i dogovaranja i isplaćivanja naknada za izvršenje tih poslova. Kako navodi, rasprava o takvim pitanjima u javnom je interesu jer je legitimno pravo javnosti znati kamo se usmjerava novac iz Gradskog proračuna i Gradskih poduzeća.

- Kao političar i zastupnik u Gradskoj Skupštini imam pravo i obvezu javnosti učiniti dostupnim informacije i komentar takvih poslova. Od Bandića se nije mogao očekivati da promjeni smjer u kojem je išao, no Tomašević je imao potpuno otvorenu priliku za zaokretom. Ne da ju nije iskoristio, već ju je upropastio, zaključio je Petek za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 14:32