ZAKLJUČAN U GEPEKU

Pas zarobljen dva sata u autu, a HAK odbio doći: ‘Vi se zovete pomoć na cesti, a od pomoći ni - p!‘

Auto je na kraju došao otvoriti poznanik vlasnice iz Velike Gorice, a iz HAK-a se nitko nije pojavio
Pas Ping
 Privatna Fotografija

Prozori su se počeli magliti, nestajalo mu je kisika, opisala je S.F. (35) kako je njen pas Ping dva sata proveo zaključan u autu u ponedjeljak navečer jer je službenik kojeg je poslao Hrvatski autoklub odbio izaći na teren. Nakon višebrojnih poziva upućenih HAK-u, vlasnica S.F. (35), odustala je od traženja njihove pomoći te s poznanikom uspjela otvoriti auto. HAK nam je odgovorio kako slučaj na ime vlasnice uopće nemaju evidentiran.

U ponedjeljak oko 18:30 S.F. iz Svete Nedjelje krenula je u grad, a sa sobom je vodila i švicarskog bijelog ovčara Pinga. Ljubimca je stavila u prtljažnik, gdje se i inače zbog veličine i sigurnosti vozi. Međutim, zaboravila je da je s povodcem i poslasticama za psa, u autu ostavila i ključeve.

- Isti moment kad sam zatvorila gepek sam znala, prisjeća se S.F. Odmah je nazvala muža koji se dosjetio da ima članstvo u HAK-u i da bi oni trebali moći pomoći jer iskaznica koju ima pokriva troškove do 2000 kuna. Prvo neugodno iznenađenje bio je odgovor HAK-a da iskaznica uopće neće pokriti troškove jer glasi na muža, koji fizički nije mogao doći jer je na službenom putu.

image
Pas Ping
Privatna Fotografija

Pingovoj vlasnici to uopće nije bilo bitno te im je odgovorila kako će platiti koliko god treba, samo da psa izvede van. Iz HAK-a su rekli kako je cijena za pomoć u toj situaciji 450 kuna.

- I, jel' se riješilo?, za 40 minuta stiže poziv s privatnog broja.

- Što bi se riješilo kad nitko nije došao, zbunjeno je odgovorila S.F. službeniku kojeg je poslao HAK, a koji je, prema njenoj procjeni tijekom razgovora, negdje sjedio i pušio. Kada mu je objasnila situaciju, napomenuo je da će morati dodatno platiti jer nije članica HAK-a, što je S.F. već znala i na što je pristala. Ponovio je pitanja na koja je vlasnica psa već odgovorila tijekom prvog poziva s HAK-om. – Moje viđenje je da je htio još dodatno nešto svoje naplatiti, rekla je S.F. Kada ga je upitala hoće li trebati još nešto osim onih 450 kuna, dočekao ju je hladan odgovor.

- Neće Vam nitko doći, službenik je rekao poklopivši slušalicu.

image
Pas Ping
Privatna Fotografija

Na to je ponovno zvala HAK da bi opisala razgovor sa službenikom kojeg su poslali. Nakon isprike i nekoliko preusmjerenih poziva, rekli su joj kako će poslati nekog drugog, ali ne znaju za koliko će stići. S.F. je inzistirala da pošalju nekoga u roku deset minuta, ali im je najavila da će se probati sama snaći. – Vi se zovete pomoć na cesti, a od pomoći ni P, komentirala je.

Auto je na kraju došao otvoriti njen poznanik iz Velike Gorice, kojem je trebalo oko 20 minuta do Svete Nedjelje. Za to vrijeme i dalje nitko nije došao.

Kada smo pitali HAK-ovu Centralu za taj slučaj, odgovorili su kako uopće ne mogu pronaći slučaj na ime vlasnice psa. Zvali smo i broj s kojeg je službenik jučer kontaktirao S.F. Na pitanje je li on HAK-ov službenik koji je sinoć trebao izaći na teren u Svetu Nedjelju, odgovorio je da nije i da ne zna koga su tamo poslali.

- Ne znam ja s kim sam se ja čuo, ja radim smjenu sad, ne mogu, završio je službenik naš kratki razgovor.

- Pesek je danas dobro, ali vidi se da je pod stresom, javila je Pingova vlasnica. Kasnije je u razgovoru s mužem otkrila kako bi popravak prozorskog stakla na automobilu, u slučaju da se odlučila razbiti prozor i tako odmah otvoriti auto, koštao 150 kuna što je 300 kuna manje od HAK-ovog najavljenog troška.


Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 21:41