KAKVA ALJKAVOST

‘Pa ovo je nadrealno!‘: Zagrepčani u šoku zbog načina na koji je ZET označio nove tramvajske stanice

Nogostupom lunjaju umirovljenici od kojih nitko ne može pronaći gdje je točno stanica, a kamoli pročitati obavijest s papira

Novo stajalište tramvaja označeno, rekli bi cinici, u skladu s modernim tehnologijama 21. stoljeća...

 Dora Koretić

Svim korisnicima javnog prijevoza koji će se ovih dana muvati oko Kvatrića najbolje bi bilo da sa sobom nose povećalo jer inače teško da će moći shvatiti gdje sada stoje tramvaji broj 4,5,7,11 i 12 nakon što je tramvajska stanica kod Konzuma prema gradu ukinuta zbog radova.

Naime, umjesto na uglu Maksimirske i Domjanićeve ulice, Zagrepčani sada tramvaj trebaju čekati malo dalje u Vlaškoj, gdje su napravljene dvije privremene stanice, ali način kako su u ZET-u to odlučili obilježiti je nadrealan.

Na nogostup je postavljen znak za privremeno stajalište u visini struka kojeg od gužve nitko ne može vidjeti, a potom su ispod table naljepljena dva komada papira - prvi na kojemu je fontom broj 20 ispisano da ovdje stoje samo tramvaji broj 5 i 7, a ispod toga je pak na još jednom komadu papira crvenim flomasterom ispisano "svi drugi stanicu poslije ove (blizu Petrove)".

Eto, tako je, debelo u 21. stoljeću, na dan kad zagrebačka gradska vlast predstavlja program digitalizacije usluga Zagrebačkog holdinga, ZET svoje korisnike odlučio informirati gdje im se nalazi tramvaj.

Nije potrebno navoditi kako se obavijest o tome gdje sada stoje tramvaji uopće ne nalazi na originalnoj stanici ispred Konzuma već informaciju o tome čovjek može dobiti od stričeka u kiosku, a potom kad stigne do Vlaške ulice ne može vjerovati kako to tamo izgleda - nogostupom lunjaju umirovljenici od kojih nitko ne može pronaći gdje je točno stanica, a kamoli pročitati obavijest s papira, za koju će biti zanimljivo vidjeti kako će izgledati nakon što padne prva kiša.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 10:28