ANA LEDERER

‘Ovo što Plenković radi je prevara birača. Kreira se lažna slika, ali zakon to dopušta‘

Lederer je komentirala sudjelovanje ministara i premijera u kampanji za lokalne izbore
 Boris Kovacev/Cropix

Ana Lederer, kandidatkinja Miroslava Škore za zamjenicu gradonačelnika Zagreba na N1 je govorila o lokalnim izborima te se na početku osvrnula na sudjelovanja nekih ministara pa i samog premijera u kampanji.

- Naravno da je to prevara birača. Kreira se lažna slika, ali Plenković je u pravu, zakon to dopušta, a zašto mi to ne mijenjamo to je drugo pitanje. Taj zakon njima odgovara i dok im odgovara tako će se i ponašati - kazala je.

Komentirala je i koristi li SDP-u Milanovićevo posjećivanje mjesta u kojima u na vlasti.

- Ja ne znam koliko će to pomoći SDP-u. Milanović je izjavio nešto što je djetinjasto i nedogovorno i govori da nema određenu percepciju jer ide tamo gdje da pozovu. Mene više zanima predizborna kampanja Plenkovića, njegovo odlaženje u lokalne sredine gdje on ispunjava prethodno dana obećanja i time zlorabi svoju funkciju.

Postoji raspored posjeta koji su dio radnog plana premijera, ali on to ujedno koristi i kao način svoje predizborne kampanje. Što se tiče afere Finska već smo i zaboravili. Sjetila sam se ustvari brojnih takvih afera koje su otvorene, ali su se pomno zatvorile. Budući da mi pamtimo 24 sata tih afera je bilo puno u mandatu Plenkovića - kazala je.

'Jedina prava anketa je 16. svibnja'

Osvrnula se i na sastanak ministar Zdravka Marića s investitorom u aferi vjetroelektrane te kazala da je HBOR prepun takvih afera.

- Bitno je da se ne radi i ne stvara prava poduzetnička atmosfera. Pitanje je što se načelno radi za bolju poduzetnički klimu, a za mene je nevjerojatno da ministar treba razgovarati s nekim investitorom - kazala je.

Komentirala je i lokalne izbore u Zagrebu te kazala da je za nju i DP jedina prava anketa 16. svibnja kada će vidjeti ulaze li u drugi krug.

- Mi do prije mjesec dana nikakve šanse nismo imali, ali ja osobno ne vjerujem u ankete. Mi znamo kako su dosad rađene ankete i da su iznevjerile. Sada pokazuju se da smo mi u uzlaznom trendu i da je naša šansa za ulazak u drugi krug i više nego uzlazna. Trendovi su što se tiče DP-a uzlazni - kazala je.

Kazala je i kako je DP mlada stranka koja je ostvarila velike rezultate kao i sam 'doktor Škoro'.

- Doktor Škoro je ostvario i dobre rezultate na predsjedničkim izborima. Doktor Škoro nema nikakvim problema s disertacijama. On sam ne inzistira na tome da ga se zove doktor Škoro, ali time želim naglasiti da se radi o kandidatu koji je visokoobrazovan i s bogatom biografijom - kazala je.

'Ne želim ništa govoriti unaprijed'

Istaknula je kako se Domovinski pokret želi pozicionirati i na lokalnim izborima. Komentirala je i suradnju u Skupštini te kazala da je jedna priča u predizbornom razdoblju, a da je realnost drugačija.

- Onog trena kada vidimo rezultate za Skupštinu počinje druga runda pregovora. Vjerujem da će se tu morati postaviti druge pozicije i sasvim sigurno će se taj kolač podijeliti na mnogo šnita i bit će problema sigurno. Ne želim ništa govoriti unaprijed jer moramo čekati da završe izbori pa ćemo vidjeti s kime i kako ćemo razgovarati. Projektna suradnja ne mora biti nešto loše, postoje projekti koji su od velikog značaja za Zagreb i oko kojih će se svi morati složiti. Vidim da su svi kandidati vrlo oprezni i nitko ne govori isključivo da nitko ni s kime neće. Ja sam u prošlom sazivu bila u jednoj konstelaciji koja se nije pokazala sretnom, ali do kraja mandata BM 365 i HDZ su ostali u velikom i snažnom projektnom zagrljaju, a sada govore jedni protiv drugih - kazala je Lederer za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 20:56