POVRATAK TRADICIJI

Ove godine u Maksimiru 30.000 porcija besplatnog graha manje nego 2019., ali peku još jednu poslasticu

Svirat će ZET-ov orkestar, harmonikaši, a Sanja, Marinko i Zec pjevat će najveće hitove Novih fosila

Proslava Praznika rada u Maksimiru 2018. godine

 Goran Mehkek/Cropix

Nakon dvije pandemijske godine i mnoštva otkazanih događaja, ove se godine ponovo organizira tradicionalna proslava Praznika rada na ve dobro poznatoj lokaciji - Maksimiru. Budući da su gotovo sve epidemiološke mjere ukinute i dozvoljena su javna okupljanja Grad Zagreb već je započeo s organizacijom koja je predviđena za sve naraštaje.

Ovoga je tjedna zamjenica gradonačelnika Zagreba Danijela Dolenec na redovnoj konferenciji za medije najavila kako se u gradski perivoj vraća proslava.

- Možemo vam najaviti proslavu Praznika rada s obzirom na ukidanje epidemioloških mjera, a proslava će se tradicionalno održati u Maksimiru, rekla je Dolenec dodajući kako će biti dvije pozornice, na jednoj će nastupati poznati izvođači dok će se na drugoj održavati programi lokalnih kulturnih društava.

Program počinje u 8 sati

Program ove godine počinje nešto ranije nego prethodnih. Na velikoj pozornici program počinje u 8 sati, dok na maloj započinje u 10 sati.

- Predviđen je bogat program; na velikoj pozornici nastupit će brojni izvođači, među kojima i Zbor opere HNK, Akademski harmonikaški orkestar "Ivan Goran Kovačić", Zagrebački orkestar ZET-a, Sanja, Marinko i Zec koji će izvoditi najveće hitove Novih fosila, dok će na maloj pozornici naši centri za kulturu organizirati programe za obitelj i djecu, govore nam iz Grada.

Ništa bez graha i štrukli

I ove će godine posjetitelji, uz glazbu i nastupe raznih društava, imati priliku uživati u nezaobilaznom tradicionalnom grahu i štruklama.

- Podjela graha i štrukli planirana je od 10,30 do 14,30 sati te će biti pripremljeno 30.000 porcija graha i 15.000 porcija štrukli koje će pripremiti Ustanova "Dobri dom" Grada Zagreba, tvrde iz Grada.

Sindikatima je ponuđeno korištenje štandova uz glavnu šetnicu na kojima će moći promovirati svoje aktivnosti.

Prisjetimo se kako je prošla proslava Praznika rada bila 2019. godine kada su nastupali puhački orkestar ZET-a, HKUD Željezničar, DVD Kašina i mnogi drugi. Te je godine program bio bogat i raznovrstan, a na 20 štandova pripremalo se 60.000 besplatnih porcija graha s kobasicom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:00