OPET U ŠKOLU

Ovako nešto se rijetko vidi: Možete trajno unajmiti gimnaziju u centru Zagreba

7. kolovoza 1952. godine osnovana je Učiteljska stručna škola sa sjedištem u bivšoj ulici Ive Lole Ribara 39
 Spiller Farmer/

Vozeći se Prilazom baruna Filipovića može se vidjeti natpis o najmu jedne velike netipične zgrade. Riječ je o posebnosti na zagrebačkom tržištu nekretnina jer iznajmljuje se nekadašnja gimnazija.

Ovdje je nekoć bila Učiteljska stručna škola, a kasnije XII. gimnazija.

image
Spiller Farmer/

"7. kolovoza 1952. godine u Zagrebu je osnovana Učiteljska stručna škola sa sjedištem u bivšoj ulici Ive Lole Ribara broj 39, a današnjem Prilazu baruna Filipovića. Učiteljska stručna škola prestala je s radom 13. lipnja 1962.godine, kada je osnovana XII. gimnazija na istoj lokaciji", nalazimo na web stranici XII. gimnazije koja je danas u drugoj, novoj zgradi u Dubravi.

image
Zeljko Puhovski/Cropix

U prvoj godini postojanja XII. gimnazija na prvoj adresi djelovala je kao opća gimnazija i gimnazija prirodnog smjera. Na početku svojeg postojanja XII. gimnazija imala je po tri razredna odjela, a s vremenom se broj razrednih odjela povećavao. Zgrada u Prilazu baruna Filipovića ne koristi se za školu od 70-ih godina te je danas dio kompleksa tvornice Franc u Vodovodnoj ulici.

image
Spiller Farmer/

Ova velika zgrada od 2300 kvadrata iznajmljuje se za uredski prostor preko agencije za nekretnine Spiller Farmer. Zgrada ima šarm stare škole, sa svojim širokim hodnicima, sobom do sobe, ali se da izvesti i određene preinake kako bi se prilagodila onima koji je unajme. U Spiller Farmeru kažu kako bi bila idealna za državni ili gradski ured, ali i druge sadržaje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:18