PO ČETVRTI PUT

Opet pokušali izbaciti trenera koji je ilegalno zauzeo državni stan: Bez ikakve dozvole preuređuje ga za strance

Glasnogovornica Državnih nekretnina kaže da je prostor u zemljišnim knjigama upisan kao stan veličine od 16 do 20 četvornih metara

Nikola Starčević (u krugu)

 Boris Kovacev/Cropix; Facebook/

Tvrtka Državne nekretnine u petak je po četvrti put pokušala izbaciti bivšeg trenera hrvačke reprezentacije Nikolu Starčevića iz državnog prostora u centru Zagreba koji navodno odbija napustiti.

Kako javlja Telegram, Starčević je bez ikakve dozvole počeo preuređivati suterenski stan od 20-ak četvornih metara u Tomašićevoj ulici, za najam stranim radnicima.

Iako prostor nije njegov, posjeduje ključ koji, kažu, nije htio predati predstavnicima Državnih nekretnina. Službenicima nije dao niti dokumentaciju kojom bi dokazao pravo korištenja stana.

Situaciji su svjedočili i mediji, a Telegram je objavio da je Starčević bio neugodan prema novinaru Andreju Dimitrijeviću jer je fotografirao mjesto događaja, tražeći ga da mu preda mobitel uz prijetnje tužbama.

Glasnogovornica Državnih nekretnina, Željka Franić kaže da je prostor u zemljišnim knjigama upisan kao stan veličine od 16 do 20 četvornih metara.

- Nije uređen u smislu da je to uređeni stambeni prostor. Učinit ćemo sve što je u moći trgovačkog društva da zaštitimo imovinu Republike Hrvatske adekvatnim pravnim postupcima - rekla je za Telegram.

Također navodi da je Starčević, koji je zaposlenik Veteranskog centra na mjestu stručnog voditelja, provalio u prostor. U istoj zgradi kupio je stan od 110 kvadrata i u njega smjestio najmanje 14 stranih radnika.

Predstavnik stanara Krešo Mudrovčić tvrdi da je Starčević ključ stana u suterenu dobio od ljudi od kojih je kupio svoj stan.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:16