REAKCIJA MOSTA

‘Odluka Visokog upravnog suda je prvi korak u poništavanju odluke za roditelje - odgojitelje‘

‘Visoki upravni sud učinio je prvi korak u poništavanju ove potpuno nezakonite, protuustavne i protustatutarne odluke...‘

Trpimir Goluža, Marko Sladoljev i Lovro Marković
 

 Ranko Suvar/Cropix

Klub Mosta u zagrebačkoj Gradskoj skupštini ocijenio je u ponedjeljak da je sud odlukom o odgodi stupanja na snagu izmjene odluke za roditelje-odgojitelje učinio prvi korak u poništavanju te, kako kažu, potpuno nezakonite, protuustavne i protustatutarne odluke Gradske skupštine.

"Visoki upravni sud učinio je prvi korak u poništavanju ove potpuno nezakonite, protuustavne i protustatutarne odluke Gradske skupštine koja je donesena po diktatu gradonačelnika Tomaševića i predsjednika Gradske skupštine Klisovića", izjavio je novinarima nestranački zastupnik iz Kluba Mosta Trpimir Goluža.

Podsjetio je da je na skupštinskoj sjednici u prosincu upozorio Tomaševića i Klisovića da ne stave na dnevni red tu odluku koja, kako je rekao, potencijalno može nanijeti veliku štetu, ne samo korisnicima mjere roditelj odgojitelj, nego i svim građanima Zagreba.

Peternel (DP): Aktualna vlast mjeru je ukinula iz ideoloških razloga

Slično smatraju i u Domovinskom pokretu te pozdravljaju odluku Visokog upravnog suda o poništenju odluke o ukidanju mjere roditelj-odgojitelj sve do ocjene njene zakonitosti.

Predsjednik zagrebačkog Domovinskog pokreta Igor Peternel ocijenio je u priopćenju da je aktualna gradska vlast težila ukidanju te mjere "iz čisto ideoloških razloga".

"Više puta smo ukazivali na činjenicu da je retroaktivno ukidanje mjere zakonski vrlo sporno, neuobičajeno i nemoralno te da aktualna gradska vlast, na čelu s Tomislavom Tomaševićem, mora biti spremna snositi političke posljedice ako njihova odluka padne na sudu", dodao je Peternel.

Predsjednik Kluba Mosta Marko Sladoljev rekao je da će se zbog te odluke Visokog upravnog suda Gradska skupština uskoro morati ići i u rebalans gradskog proračuna "jer će se taj novac koji je gradonačelnik mislio uštedjeti na mjeri roditelj odgojitelj negdje morati namaknuti".

Goluža (Most): Tko će odgovarati za gubitke u Gradskoj plinari?

Klub Mosta osvrnuo se na konferenciji za novinare na situaciju u Gradskoj plinari te ocijenio da je to "afera svih afera u gradskoj vlasti". Goluža kaže da je svatko, kada je počeo rat u Ukrajini, bio uvjeren da će cijena plina "skočiti u nebo", ali nije Uprava Gradske plinare - Opskrba.

"Svatko odgovoran bi 25. veljače 'zaključao' cijenu plina i osigurao si da plin do kraja plinske godine kupuje po toj cijeni, ali genijalci iz Gradske plinare - Opskrba to nisu napravili", rekao je Goluža i ustvrdio da je zbog toga nastao gubitak od 27 milijuna kuna te upitao tko će za to odgovarati.

Gradonačelnika Tomaševića također je pozvao odustane od, kako je rekao, "sulude privatizacije Plinare Opskrbe i Plinare Distribucije".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:15