DAVOR VIĆ

Novi sindikat Čistoće poziva voditelja Čistoće na ostavku: ‘Goreg i nesposobnijeg nismo imali‘

Jutros se na Jakuševcu nešto prije sedam sati dogodio novi odron smeća, pri čemu su ozlijeđene tri osobe, a jedna teže

Davor Vić

 Damir Krajac/Cropix

Povjerenik Novog sindikata Čistoće Pavao Barbarić pozvao je u ponedjeljak šefa Čistoće Davora Vića na ostavku nakon novog odrona smeća na Jakuševcu koji se dogodio nešto prije sedam sati, pri čemu su ozlijeđene tri osobe, a jedna teže.

Barbarić je u izjavi novinarima na Jakuševcu rekao da je u drugom odronu smeća na Jakuševcu, koji se dogodio nešto manje od mjesec dana nakon prvog, teže ozlijeđeni radnik ostao bez dijela ruke te je pozvao Vića na ostavku.

“Javno pozivamo Vića na ostavku. U Čistoći sam osam godina i goreg i nesposobnijeg voditelja nismo imali”, rekao je.

Osvrčući se na sam događaj na Jakuševcu rekao je da odmah ujutro nisu imali pristup kolegama, niti su mogli razgovarati s njima, ali prema informacijama koje su dobivali od drugih kolega koji tu isto rade, je da je to bilo nešto strašno.

Bernardić: Građane se farba plavim vrećicama

Saborski zastupnik i predsjednik zagrebačkih Socijaldemokrata Davor Bernardić ustvrdio je novinarima na Jakuševcu da se na pitanju rješavanja otpada u Zagrebu ne radi gotovo ništa, "osim što se građane farba plavim vrećicama".

image

Davor Bernardić

Damir Krajac/Cropix

"U ovoj aferi koja se svakodnevno događa je toliko toga da će uskoro DORH i Državno odvjetništvo i USKOK imati pune ruke posla", ustvrdio je Bernardić koji smatra da se ova gradska uprava nije snašla i radi veliku štetu.

Kaže da je već prošle godine produžena dozvola za rad do kraja 2025. godine, a na Jakuševcu se temeljem zračnih snimki vidi da nema više puno mjesta za odlaganje otpada. Ništa se, dodaje, ne radi po pitanju izgradnje ni biokompostane, ni sortirnice, ni postrojenja za termičku obradu otpada.

"Po tom pitanju u Zagrebu apsolutno se ništa ne događa. I to je zapravo ključni dokaz da se jednostavno pokušava stvarati dojam da se nešto radi, trpati smeće u neograničenim količinama i na taj način izdržati do izbora i pokušati prezentirati da se eto nešto kao napravilo sa plavim vrećicama", ustvrdio je Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:39