OGORČENI

NOVI PROBLEMI STANARA CENTRA 'Kiša mi uništava strop jer rupa na krovu već 20 dana nije sanirana'

 Srđan Vrančić / CROPIX

Mnoge Zagrepčane jučer je ujutro iznenadila kiša i snijeg. I dok su neki uživali u ovom nesvakidašnjem fenomenu za proljeće, drugi su zbog padalina imali velikih problema. U ovoj drugoj skupini se prvenstveno nalaze građani pogođeni potresom koji imaju oštećenja na krovovima svojih kuća i zgrada, a među njima je Ines Loknar iz Ilice kojoj je dimnjak prilikom urušavanja odnio dio krova.

Iako je od potresa prošlo više od 20 dana, ta rupa i dalje nije sanirana.

- Predstavnik stanara nije ništa poduzeo da se hitno sanira šteta na krovu. Molila sam ga u više navrata, no on mi je rekao da ću to sama morati popraviti jer zgrada nema novca - kaže Loknar.

Potreban potpis

Stoga je jučer sama postavila nekoliko vreća za smeće kako bi spriječila daljnje natapanje tavana koji se nalazi iznad njenog stana, a preko društvenih mreža su joj se javili i neki ljudi koji su se ponudili da će postaviti najlon preko rupe kako bi se barem privremeno saniralo krovište. Zbog inertnosti predstavnika stanara, sama je, kaže, pokušala dogovoriti sanaciju krova, no iz građevinske firme su joj odgovorili da im u svakom slučaju treba potpis predstavnika suvlasnika zgrade.

Prijedlog

O cijelom slučaju smo obavijestili i upravitelja Gradskog stambeno-komunalnog gospodarstva gdje su nam istaknuli da je predstavnik suvlasnika e-mailom 25. 3. 2020. obavijestio područnu službu Črnomerec o oštećenjima na krovu.

- Temeljem toga, a budući da je trenutna visina pričuve 2,30 kn/m2 mjesečno, odnosno zajednički saldo je cca 39.000 kn, zbog osiguranja sredstava za sanaciju nastalih oštećenja tehnička referentica je predstavniku početkom travnja dostavila na usvajanje prijedlog Godišnjeg programa upravljanja s povećanjem pričuve. No isti do danas nije usvojen neophodnom natpolovičnom suglasnošću suvlasnika i dostavljen nam na daljnje postupanje - kažu iz GSKG-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:42