OPET ZASTOJI

Novi dan, novi razlog za gužvu u centru: ‘Cijeli sljedeći tjedan u Gundulićevoj će se stvarati kolone‘

Prostori HAZU u Gundulićevoj su stradali u potresu, a selidba stvari trajat će cijeli idući tjedan pa se vozači mole za strpljenje

Gužve u središtu Zagreba već su tjednima svakodnevna pojava

 Tomislav Novak/

Novi dan, novi razlog za gužvu u središtu grada. Ovaj put na udaru su vozači u Gundulićevoj koji su se otežano kretali u smjeru sjevera zbog selidbe stvari iz prostorija Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

image

Gundulićeva gužve

Bruno Gazibara/

Kako je i najavljeno kod kućnog broja 22-26 tijekom cijelog petka kombiji i kamioni za selidbu stoje na nogostupu i dijelu prometne trake, a slično će biti i od ponedjeljka pa sve do četvrtka, svaki dan. Problemi u prometu se očekuju tijekom špica ujutro i iza 16 sati.

- HAZU ima desetak zgrada u gradu Zagrebu i jedna i tih je ova u Gundulićevoj. Ona je naime stradala u potresu te se zbog sanacije mora preseliti na drugu lokaciju. Unutra su razni zavodi pa se seli na razne lokacije, rekao je za Jutarnji Marijan Lipovac iz HAZU-a.

image

Gundulićeva gužve

Bruno Gazibara/

Prema riječima radnika koji obavljaju posao selidbe, pripreme su započele još u ponedjeljak dok je danas, 9. rujna prvi dan selidbe. Zbog toga bi se gužve mogle preliti i na južni dio Gundulićeve ali i Hebrangovu iz koje velik broj vozača skreće prema javnoj garaži u Varšavskoj te Mesničkoj i Tuškancu.

- Sugrađane molimo da obrate pozornost na privremeno postavljenu signalizaciju te ih molimo za strpljenje i razumijevanje zbog mogućih poteškoća u prometu", poručuju iz Grada.

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:00