OPASNOST U MALEŠNICI

NEVJEROJATNA POGREŠKA IZVOĐAČARADOVA Stanari zgrade u Zagrebuotkrivaju kako su u posljednjitrenutak izbjegli katastrofalan ishod...

Vratila sam se kući nakon posla, otišla se istuširati i nakon samo nekoliko minuta mi se zavrtjelo u glavi - kaže Požar
 Darko Tomas/CROPIX

Jedna pogreška izvođača radova zamalo je skupo koštala stanare zgrade u Ulici Stjepana Ladiše 1.

Naime, tijekom vikenda nekoliko njih požalilo se na mučninu i vrtoglavicu. Pukom srećom, u subotu je zgradu obišao dimnjačar koji je na krovu zgrade imao što vidjeti - zatvorene dimnjake.

Stanarka Mirta Požar ispričala nam je koliko su zapravo bili blizu katastrofalnom ishodu.

- Vratila sam se kući nakon noćne smjene te sam otvorila tuš prije spavanja. Nakon par minuta zavrtjelo mi se u glavi, ali sam zaključila da sam samo umorna. Sljedeći dan u posjet mi je došao prijatelj koji se također nakon nekoliko minuta boravljenja u stanu požalio na vrtoglavicu pa smo odlučili otvoriti prozor i mislim da nas je to spasilo - tvrdi Mirta.

Dimnjačari su u subotu aparatom za mjerenje utvrdili da se u stanu skupila opasna količina monoksida iz bojlera. Naime, upravitelj zgrade, tvrtka Zapad-stan, prema nalogu predstavnika stanara angažirao je podizvođača za postavljanje lima na krov zgrade. No, prethodno nije tražio suglasnost dimnjačara, odnosno nije pitao koji su dimnjaci i dalje aktivni, a koji su izvan upotrebe.

- Nikad ne bismo dopustili postavljanje lima preko otvora dimnjaka jer se to ne radi - tvrdi dimnjačar s kojim smo razgovarali.

Predstavnik stanara Damir Tupek, koji tvrdi da je bio prisutan dok su radovi bili u tijeku, kaže kako je on samo radio to što mu je naložio upravitelj zgrade. A iz te tvrtke kažu da žale zbog ovog događaja.

- Svjesni smo i svoje odgovornosti, te činjenice da se i najmanje intervencije i sanacije ne mogu prepustiti slučaju - poručili su iz tvrtke Zapad-stan koja upravlja zgradom na Malešnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 11:51