PONIŠTEN OTKAZ

'Neradnicu' Vesnu Majher sud ponovo vratio na posao u Holdingu

Majher je prije dva mjeseca smijenjena s dužnosti pomoćnika direktora u podružnici Autobusni kolodvor jer tri mjeseca nije dolazila na posao, a dobivala je plaću
 Davor Pongračić/CROPIX

ZAGREB - Dvije i pol godine nije dolazila na posao. Za svoje fiktivno zaposlenje u Autobusnom kolodvoru dobivala je plaću od 7000 kuna mjesečno. U međuvremenu je novac zarađivala sjedeći u Skupštini Grada Zagreba, a za svoj ‘angažman’ ponuđeno joj je promaknuće u pomoćnika direktora.

A danas, samo dva mjeseca nakon što ju je predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Ivo Čović zbog toga razrješio dužnosti, Vesna Majher vraćena je na posao!

Da stvar bude apsurdnija, prvi radni dan nastavila je graditi reputaciju ‘Buljubašića’ u Zagrebačkom holdingu. S radnog mjesta otišla je nakon svega sat vremena, na jedan od skupštinskih odbora. Za svoj ‘posao’ do daljnjega će zarađivati mjesečnu plaću od 12 tisuća kuna neto.

Potvrdio nam je to i novi direktor AKZ-a Ante Cicvarić, koji ističe da je njegova nova pomoćnica vraćena na posao jer bi njen odvjetnički tim na sudu uspio dokazati da je nepravomoćno razrješena dužnosti.

- Kolegica Majher u pratnji svojih odvjetnika došla je na posao, dobila svoj ured, a bit će moja pomoćnica za financije. Neznam koji su sljedeći potezi Zagrebačkog holdinga, ali Majher smo bili prisiljeni vratiti na posao - rekao nam je Cicvarić.

Međutim doznajemo da će Zagrebački holding poduzeti apsolutno sve mjere kako bi sankciniorali Majher. Za njen povratak u Holdingu krivicu djelomično svaljuju i na razrješenog direktora AKZ-a Franju Žulja, koji je u njenom zapošljavanju, i kasnije otkazivanju suradnje, ‘učinio čitav niz proceduralnih pogrešaka’.

Ono što Holding motivira da se obračuna s Majher je i njeno neetično potraživanje plaća za dva mjeseca kada nije radila.

- Nakon takvog ponašanja i nedolaženja na posao, gospođa Majher drznula se tražiti i novac za razdoblje u kojem joj je suradnja bila otkazana - kažu u Holdingu.

S druge strane, povratak bivše šefice financija u izbornom stožeru Milana Bandića na posao, zasigurno će razveseliti i gradonačelnika. Upravo ju je on pokušao instalirati na poziciju pomoćnika direktora pa se ovo može tretirati i kao njegova pobjeda u srazu s predsjednikom Uprave zagrebačkog holdinga Ivom Čovićem.

Rezultat Bandić - Čović za sada je u slučaju AKZ jedan prema jedan. Prema svemu sudeći, i ako se pita Zagrebački holding, igrat će se i produžeci.

Vesna Majher trenutno je nedostupna za komentar, jer je na jednom od odbora u Skupštini Grada. S druge strane Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga ističe da je cijeli ovaj slučaj nanio veliku štetu gradskoj megatvrtci.

- Uprava Zagrebačkog holdinga poduzima sve raspoložive mjere kako bi se u potpunosti utvrdile sve okolnosti vezane za ovaj slučaj. Također i zato da bi se zakonito saknkcionirale sve posljedice nastale štete - kaže Viro.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 02:00