ISPOVIJEST OCA

‘Ne osuđujem vozača Hitne, ali dosta mi je tih laži! Ovo je prava istina o incidentu na Bundeku‘

Djevojčica, osmašica, je bila u polusvjesnom stanju pa su pozvali Hitnu, a do dolaska su bili uz djevojčicu i pomagali joj - kaže nam Damir Kovačević

Mjesto nesreće

 /Cropix

- Nije bilo nikakvog bacanja pod kombi Hitne, nije bilo tik-tok izazova, niti pijanstva, kojim se sada pokušava staviti odgovornost na našu ozlijeđenu djecu. Upravo oni su pozvali Hitnu koja ih je pregazila - govori Damir Kovačević, otac 17-godišnjakinje koja je nakon nesreće na Bundeku zadržana na liječenju u Klaićevoj.

Kaže da upravo zbog svoje kćeri i njezinih prijatelja ima potrebu ispričati ono što su djevojke kazale o kobnoj večeri.

Troje najboljih prijatelja slavilo je zadnji dan škole na Bundeku, imali su dekicu na kojoj su sjedili. U nekom trenu vidjeli su alkoholiziranu djevojčicu, koju je napustilo društvo.

- Djevojčica, osmašica, je bila u polusvjesnom stanju pa su pozvali Hitnu, a do dolaska su bili uz djevojčicu i pomagali joj. Kada je tim došao, signalizirali su im gdje da dođu. Nisu došli iz smjera gdje je bila njihova deka gdje su sjedili - prepričava Kovačević riječi svoje kćeri i njezine prijateljice koja je na kućnoj njezi.

Timu Hitne su, dodaje, rekli da će ostati u blizini ako im budu zatrebali. Nakon toga su se vratili na mjesto gdje su prethodno sjedili i pokušavali stupiti u kontakt s roditeljima djevojčice zbog koje su i pozvali hitnu pomoć.

- Njih dvije su sjedile okrenute leđima kombiju, a njihov prijatelj je ležao pored njih. Nije im na kraj pameti bilo da će hitna krenuti prema njima jer nisu došli iz tog smjera - govori Kovačević.

Njegovu kćer kombi je udario u leđa, zbog čega je napravila neprirodan kolut u naprijed i našla se pod vozilom, dok je teško ozlijeđenom mladiću prešao preko vrata.

- Njih dvije su bile u kontaktu s mamama, i cijelo vrijeme zapomagale od bolova, ali i molile liječnike da im spase prijatelja - prepričava dalje.

To su djeca koja su društveno odgovorna, kaže, pomagali su i nastradali.

- Tijelo ih fizički boli, pod stresom su zbog prijatelja, ali i neistina o nekakvim izazovima s tik-toka. Nevjerojatna mi je izjava gradonačelnika Tomislava Tomaševića koji je banalizirao cijeli slučaj i govorio brojke koliko je djece taj dan odvezla Hitna. kakve to veze ima s ovim događajem - pita otac povrijeđene djevojke i kaže da ne krivi vozača hitne.

Svjestan je da to nije napravio namjerno, da se nesreće na žalost događaju, da je možda bio u dugoj smjeni, smanjene koncentracije i da je možda djevojčicu trebalo čim prije dovesti u bolnicu.

Ipak, izjave nadležnih su ga razočarale.

- Inače, njih je četvero najboljih prijatelja. Još jedna njihova prijateljica nije bila s njima jer je trenutno na učeničkom Erasmusu u Americi. Svi oni su često po učeničkim razmjenama. To su dobra i marljiva djeca - govori.

Posljedice su strašne, dodaje, pogotovo za mladića koji je na Rebru.

- Zbilja se nadamo oporavku. Meni su upravo javili da su osim slomljene zdjelice, kćeri, ustanovili i napuknut kralježak. Oporavak će trajati, ali mislim da će teži biti oporavak od šoka - smatra Kovačević.

Naime, u trenutku nesreće bio je u inozemstvu. No, majka njegove kćeri od šoka mu nije stigla javiti što se dogodilo.

- Bilo je 1:30 kada sam se probudio jer sam sanjao kćer. bio sam uznemiren iz nekog razloga i poslalo joj poruku ‘je li sve ok‘, a onda je ona odgovorila, ‘ što ti mama nije javila‘ - kaže Kovačević koji je odmah krenuo za Zagreb.

Za kraj ponavlja da ne osuđuje vozača, ali da činjenice moraju biti jasne i da sve okolnosti moraju biti utvrđene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:30