NEVJEROJATNO...

Najveći kolodvor u Hrvatskoj nema javnog WC-a! ‘Strašno je da moram tegliti kofere gore-dolje‘

Djelatnici kažu da su toaleti zatvoreni zbog potresa, a na vratima piše da je to zbog korone
 Domin Matoš

Javni toaleti na Glavnom kolodvoru u Zagrebu ne rade.

„Wc nemamo još od potresa“, potvrdila nam je zaposlenica HŽ-a na šalteru kolodvora i uputila nas u Importanne centar, preko ceste. Koliko zapravo zatvaranje kolodvorskih zahoda ima veze s potresom zapitali smo se već kad smo došli do zaključanih vrata na kojima piše: 'U cilju sprječavanja širenja bolesti COVID-19 – ZATVORENO'.

image
Na ulazu u toalet piše da je zatvoren zbog korone
Domin Matoš

Dakle, na glavnom kolodvoru Zagreba, na najvećoj stanici za vlakove u Hrvatskoj, kroz koju prođu tisuće putnika dnevno ne može se obaviti nužda.

Osoblje kolodvora upućuje ljude u Importanne centar u kojem se za cijeli taj kompleks nalaze ukupno dva zahoda. Jedan se plaća 2 kune, ali je zato 'luksuznije' uređen; ima osvježivač zraka, umivaonike sa senzorom na pokret, izbacivač papira sa senzorom, sušilo za ruke i puno je uredniji od onog drugog koji je besplatan, ali kroz kojeg prođe veća količina ljudi, pa je neuredniji i neugodniji za korištenje.

image
Domin Matoš

„Dolazim ovdje obaviti nuždu jer ne želim plaćati za trideset sekundi posla“, kaže kroz smijeh jedan korisnik besplatnog javnog wc-a u Importanneu. Zatekli smo i gospođu koja je tu sišla s kolodvora: „Strašno je da moram kofere tegliti gore – dolje, a mogla sam već biti doma“.

image
Toaleti u Importanne centru u koji su putnici sa kolodvora primorani ići jer toaleti na kolodvoru ne rade
Domin Matoš

Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:55