REVOLT STANARA

Na zapadu Zagreba razveselili se asfaltiranoj cesti, a nakon 77 dana šok: ‘Jel‘ vi to nas sprdate?‘

Vijeće gradske četvrti je samo naručitelj, a radove je teško uskladiti s obzirom na veliku količinu izdanih dozvola, kaže Zelenić

Raskopana ulica u Španskom

 Privatna Arhiva/

Stenjevečka ulica u Španskom je na prvi dan srpnja dočekala obnovu i dobila otprilike sto metara novog asfalta. Nakon 77 dana, stigli su bageri koji su raskopali novi asfalt i počeli s novim radovima, što je šokiralo obližnjeg stanara koji se javio Jutarnjem listu. Kako kaže, radovi su počeli 15. rujna, a u međuvremenu je saznao da ih navodno izvodi Vodoprivreda.

- Iskopali su rupu i nasuli šoder koji su auti počeli razbacivati po cijeloj ulici. Gdje je komunikacija između Vodoprivrede i Zagrebačkog Holdinga? Nije mi jasno zašto idu trgati novi asfalt na koji će staviti zakrpu koja neće biti iste konstrukcije kao ostatak ceste, pa će se opet početi ljuštiti - brine se stanar.

image

Dio ceste na kojem je raskopan asfalt

Privatna Arhiva/
image

Početak radova u Stenjevečkoj ulici

Privatna Arhiva/

Radovi se odvijaju kod kućnog broja 55, pa je sa svim informacijama nazvao Komunalno redarstvo, Holding i Zagrebačke ceste. Svi su ga, kaže, prebacivali "s loptice na lopticu" i davali mu druge brojeve koje može nazvati ili uputili da pošalje slike, iako je uvjeren da im je dao sve potrebne podatke.

- Kad vozila prolaze, kamenje frca po našim parkiranim autima. Cesta izgleda kao plaža na moru, doslovno je puna šodra. Jasno je da se voda mora provući, ali da nisu mogli pričekati s asfaltom ili prvo riješiti vodu, pa su sad zbog manjka komunikacije uništili cijelu ulicu, to je strašno - govori nam.

Smatra da je sav uložen novac za asfaltiranje bačen u vjetar, a navodno je nastradalo i obližnje drvo koje je zbog radova bilo iskopano iz korijena i u međuvremenu se osušilo.

image

Početak radova u Stenjevečkoj ulici

Privatna Arhiva/
image

Dio ceste na kojem je raskopan asfalt

Privatna Arhiva/

- Ne bih ništa komentirao da je to asfalt star 10 ili 5 godina, ali druga je stvar raskopati novi asfalt i onda lijepiti krpe na to. Svi mi građani plaćamo taj asfalt, je l‘ nas netko sprda s raskopavanjem ulice na kojoj je cesta nedavno obnovljena? Drvo su vratili nakon što je cijeli dan ležalo na podu, oštećen je korijen, lišće se osušilo i grane su se objesile - prepričava.

Ivan Zelenić, predsjednik Vijeća Gradske četvrti, rekao nam je da se nakon asfaltiranja radovi ne smiju izvoditi dvije godine, ali to ne vrijedi u slučaju telekomunikacijskih i kanalizacijskih priključaka.

- Problem sa Stenjevečkom je što je tu trenutno zona intenzivnih radova. Više je tih gradskih službi koje se bave prekopavanjem ili prespajanjem novogradnje na infrastrukturu. Radi se o velikom problemu, nije to samo slučaj u Stenjevečkoj - objašnjava.

Vjeruje da je koordinaciju takvih radova ponekad stvarno teško izvesti s obzirom na ogromnu količinu dozvola koje su izdane za gradnju u tom prostoru, a nije znao točno tko izvodi spomenute radove, jer je Vijeće samo naručitelj. Potvrdio je da mu se zasad nitko od građana nije žalio.

image

Početak radova u Stenjevečkoj ulici

Privatna Arhiva/
image

Početak radova u Stenjevečkoj ulici

Privatna Arhiva/
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 16:47