‘PODUZETNI‘ PURGER

Muškarac (65) u Dubravi napravio laboratorij za proizvodnju marihuane, policija objavila snimku

Koristeći uređaje za emitiranje svjetlosti, ventilaciju i filtriranje zraka stvorio uvjete za uzgoj marihuane u kući
 PU zagrebačka

Kuća 65-godišnjaka bila je pravi improvizirani laboratorij za proizvodnju marihuane, a mogla bi se podvesti pod moto "od polja do stola".

Ali, kompletan su mu proizvodni program u petak poremetili zagrebački policajci koji su mu s njegove strane naravno naprasno upali i našli tri improvizirana laboratorija u kojima su bile posađene stabljike marihuane, ali i 66 kilograma marihuane.

Za njezin uzgoj 65-godišnjak je koristio uređaje za osvjetljavanje biljaka te uređaji za filtriranje i protok zraka, a kojima su stvoreni uvjeti za umjetni uzgoj bilja i u kojima je pronađeno zasađeno 366 komada stabljika marihuane kao i 66.070 grama marihuane pakirane u više različitih pakiranja.

image
PU zagrebačka

E, sad koliko dugo se bavio tom unosnom manufakturom policajci još nisu ustanovili, ali su zato nad njim dovršili kriminalističko istraživanje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela "neovlaštena proizvodnja i promet drogama".

image
PU zagrebačka

Jedan od indikatora po kojem su ih otkrivali takve laboratorije bila je i potrošnja električne energije veća od uobičajene za jednu obiteljsku kuću, za što je policija ostvarila suradnju s HEP-om koji je znao "markirati" takve potrošače. Kad su to provalili, dileri su počeli kupovati štedne LED svjetiljke i reflektore i drugu opremu koja troši manje električne energije. Što je u konkretnom slučaju bio "okidač" po kojem su detektivi otkrili još jedan laboratorij za umjetni uzgoj marihuane možda doznamo tijekom istrage.

image
PU zagrebačka
image
PU zagrebačka
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 13:38