AIR GUITAR

Mirni profesor uvečer je strastveni metalac

Kad su mu javili da je u finalu s Tomislavom Zubakom Nickom, vratio se na pozornicu i probudio u sebi žestokog metalca
 Ronald Goršić/CROPIX

Publika je vrištala od uzbuđenja. Zvučnici su se tresli od žestokih zvukova Metallice, a Max Peter razvaljivao je na svojoj zračnoj gitari. Djevojke su hitale u prve redove kako bi mu bile što bliže. Nije riječ o slavnom bendu, nego o pobjedniku natjecanja Air Guitar, održanog u klubu Purgeraj.

Zaljubljen u učiteljicu

- Malo sam se izdivljao - kaže Max Peter te dodaje kako ga je vrat bolio sljedeća dva dana.

Iako heavymetalac u duši i na pozornici, Peter kaže da je inače posve miran i staložen tip. Zaposlen je kao učitelj harmonike u Osnovnoj glazbenoj školi Rudolfa Matza. Počeo je svirati kad mu je bilo pet godina. - Roditelji su me upisali u glazbeni vrtić, gdje sam se do ušiju zaljubio u učiteljicu koja je svirala harmoniku. Tako je počelo - otkriva Peter.

Zatekli smo ga u njegovoj malenoj školskoj učionici, dok je devetogodišnjem Florijanu predavao satove harmonike. Peter kaže kako za rad s osmoškolcima treba biti iznimno strpljiv. Upravo zbog toga nastoji se opustiti s društvom u klubu Purgeraj. Nije ni znao da se te večeri ondje održava natjecanje u air guitaru i da pobjednik dobiva ulaznicu za koncert Metallice. Na pozornicu su ga natjerali prijatelji.

Bacanje u publiku

- Nakon nekoliko piva bilo mi je svejedno. Na prve zvukove posve sam se opustio i počeo divljati kao da sam pravi gitarist - prisjeća se Peter.

Kad su mu prijatelji javili da je u finalu s Tomislavom Zubakom Nickom, vratio se na pozornicu i probudio u sebi žestokog metalca. Bio je toliko euforičan da je - bacanjem u publiku - ionako uzavrelu atmosferu u klubu doveo do usijanja, u maniri prave rock zvijezde. Stručni žiri naposljetku je obojicu finalista proglasio pobjednicima. Peter je odlučio osvojenu kartu za koncert Metallice darovati svome ocu Zlatku.

- Brat i ja imamo ulaznice, a ocu je bila preskupa. Sada idemo zajedno na koncert - kaže Peter.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:56