KRAJIŠKA ULICA

MILANOVIĆEVI SUSJEDI U ŠOKU 'Asfalt je bio savršen. Zašto ste rasipnički trošili novac na postavljanje novog?'

Premijer Milanović napao je jučer pogrešne mete zbog sanacije njegove ulice. No, i ostali stanari slažu se da je obnova nepotrebna
Zagreb, 271114.Radnici u Krajiskoj ulici strojevima uklanjaju stari sloj asfalta i pripremaju podlogu za novo asfaltiranje.Na fotografiji: asfaltiranje Krajiske ulice.Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
 Tomislava Kristo / CROPIX

ZAGREB - Izlazim iz stana i vidim asfaltne strojeve privatne firme Zagrebačke ceste. Pitam se što rade? Obnavljaju asfalt koji je besprijekoran. Želim da mi netko iz Grada objasni zašto se tako rasipa novac - izjavio je jučer premijer Zoran Milanović.

Ipak, za uređenje Krajiške ulice nije krivac Grad, već Vijeće gradske četvrti Donji Grad, koje je u asfaltiranje ulice u kojoj živi premijer krenulo prema planu Malih komunalnih akcija. Nakon što se odustalo od uređenja Gajeve, Vijeće je odlučilo 200 tisuća kuna preraspodijeliti u tri druge ulice.

Tako se krenulo s uređenjem zapadnog djela Marulićeva trga, Tvrtkove ulice i Krajiške.

- Odluku je odobrila većina u Vijeću i Grad nema nikakvog utjecaja na to koje ćemo mi ulice uređivati. Da nismo uložili novac koji nam je dodijeljen, ostali bismo bez njega - kaže Nikola Gojo, HDZ-ovac na čelu tog Vijeća.

- Zaista je nevjerojatno da premijer ne zna tko održava ulice u Zagrebu te da o uređenju tih ulica odlučuju Vijeća gradskih četvrti - rekao nam je jučer direktor Zagrebačkih cesta Alen Gospočić.

S premijerom se ovaj put ipak slažu stanari Krajiške, ali i okolnih ulica. Smatraju da je asfaltiranje zaista nepotrebno. - Trebaju urediti Primorsku, a ne Krajišku. Prije nekoliko godina stavili su novi sloj asfalta u Krajišku te zaista nije bilo potrebno sada raditi dodatne radove - kaže Nikola Pavišić.

- Stvarno ne vidim razlog zašto su odlučili asfaltirati ulicu - slaže se susjed Ivan Šehar.

I oni koji su se nedavno doselili u kvart smatraju da je novi asfalt potrebniji drugim ulicama.

- U groznijem stanju je Dalmatinska. Ona stvarno zahtijeva uređenje, dok je Krajiška sasvim u redu i radovi nisu potrebni - kaže Damjan Nenadić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 23:15