STOJ, POGLAVARSTVO

Milan Bandić uveo detektor za metal i pretres zbog prijetnji?

 Bruno Konjević / CROPIX

ZAGREB - Kontrolira li Grad kako sportski klubovi troše novac? Je li podmirio troškove kampanje za predsjedničke izbore? Zašto ne priznaje proširenu skupštinu Zagrebačkog holdinga, ako ističe da izvršna vlast mora poštivati Zakone i procedure? Zašto je od danas postavljen detektor metala na ulazu u zgradu Gradskog poglavarstva?

Dio je to pitanja na koja gradonačelnik Milan Bandić na današnjoj konferenciji za novinare ili nije odgovorio ili je odgovorio, najblaže rečeno, vrlo apstraktno.

Tako mu je od ‘istina draža od Platona’, neka pitanja su mu ‘ispod svake razine’, a odgovor na sva ostala pitanja svi mogu pronaći na ‘netu’.

Drugim riječima, teško je protumačiti ‘što je je pjesnik htio reći’ pa gradonačelnikova opaska da ‘mediji ne prikazuju stvarno stanje stvari’ nekako ne drži vodu.

Ipak, obećao je da će uskoro, kada kvartalni izvještaj o punjenju proračuna u ovoj godini bude gotov, prezentirati projekciju proračuna, koji se, podsjetimo, u prva dva mjeseca 2010. punio deset posto slabije nego u istom razdoblju prošle godine.

- Zagreb stoji dva do tri puta bolje od Hrvatske, ali ne živimo pod staklenim zvonom. Uskoro ćemo prezentirati proračun pa vas molim za strpljenje. Ako pojednostavimo proceduru i prestanemo robovati formi, proračun će biti puniji - kazao je Bandić i dodao da će raditi svoj posao dok bude imao instrumente da ga obavlja.

Podrazumijeva li to moguće raspuštanje Gradske skupštine Bandić je odgovorio da je ‘za pametne dovoljno rekao’.

Nove mjere zaštite u Gradskom poglavarstvu

Pored recepcije u zgradi Gradskog poglavarstva danas je osvanuo detektor metala, a sve stranke od danas će pretraživati zaštitari. Nove sigurnosne mjere donesene su zbog brojnih pojedinaca koji su se zgradom šetali kako su htjeli.

- Stručne službe Grada obavile su određene razgovore te smo utvrdili da ova institucija mora pojačati mjere sigurnosti - kazao je Bandić.

Nije poznato, međutim, jesu li ove mjere potaknule i nedavne prijetnje, koje je nedavno zaprimio sam Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2024 11:41