DEMOGRAFSKA MJERA

MILAN BANDIĆ SMIRUJE RODITELJE ODGAJATELJE 'Ja sam rodonačelnik te ideje, ne trebate se bojati sve dok sam gradonačelnik'

 
Milan Bandić
 Goran Mehkek / CROPIX

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je u utorak na obilježavanju obljetnice rođenja Nikole Tesle informaciju da će Grad Zagreb sniziti prava roditelja odgajatelja.

Na pitanje kako komentira najavu smanjenja demografske mjere za roditelje odgojitelje jer se predlaže da umjesto do 15., naknadu primaju samo do djetetove 8. godine, a iznos više neće pratiti rast prosječne plaće, Bandić je rekao da se ništa neće smanjivati.

Objasnio je da je riječ o javnom savjetovanju te da će 23. siječnja vidjeti što majke i građani žele i nakon toga će donijeti odluku.

Poručio je roditeljima da se ne trebaju bojati dok je on gradonačelnik, jer je on "rodonačelnik ideje roditelja-odgojitelja te pomoći za prvo, drugo i treće dijete".

Najavio je da će Klub zastupnika njegove stranke u saborsku proceduru uputiti da se "sramotni porez na dohodak za populacijske mjere demografske politike ukine".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:01