BANDIĆEV PROČELNIK

Lovrić predao zahtjev sudu: ‘Odluka o mjeri roditelj odgojitelj je protuzakonita! Neshvatljiv i nedopustiv čin‘

Sudu je predložio da hitno ukine novu odluku gradske vlasti, koju je Gradska skupština usvojila 9. prosinca

Ivica Lovrić predaje podnesak Vrhovnom upravnom sud u RH vezano za ukidanje mjera roditelj odgojitelj

 Ronald Goršić/Cropix

Savjetnik zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića i bivši pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić, predao je prijedlog o žurnom ukidanju Odluke o izmjenama odluke o novčanoj pomoći za roditelja odgojitelja. Podnesak je danas predao Visokom upravnom sudu u Zagrebu.

Lovrić objašnjava da je zahtjev podnio u funkciji građanina, ali i bivšeg pročelnika u Gradskome poglavarstvu.

- Kao pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje podupirao sam nastanak mjere roditelj-odgojitelj i potpisa nekoliko tisuća rješenja kojima su roditelji ostvarili prava. Podnesak sam predao jer se po Zakonu o lokalnoj i područnoj samoupravi, na toj razini ne mogu donositi opći akti s retrogradnim djelovanjem, izjavio je Lovrić.

Sudu je predložio da hitno ukine novu odluku gradske vlasti, koju je Gradska skupština usvojila 9. prosinca, a jučer je objavljena u službenom glasniku.

- Odluka je protuzakonita. Njome se u težak položaj dovode tisuće zagrebačkih obitelji u kojima živi oko 21 tisuća djece. To je neshvatljiv i nedopustiv čin u demokratskom društvu. Očekujem da će sud reagirati, pogotovo zato što u ovakvim slučajevima već postoji sudska praksa, kada su jedinice lokalne samouprave pokušale ukinuti stečena prava, a sud je to poništavao, tvrdi bivši pročelnik, koji je u svom podnesku naveo jedan od takvih primjera sudske prakse.

Lovrić dodaje kako je na štetnost ukidanja mjere roditelj-odgojitelj pokušao upozoriti gradonačelnika, no bezuspješno – s Tomaševićem je pokušao komunicirati putem maila, no odgovor, tvrdi, nije dobio.

image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
image
Ronald Goršić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:08