NEOČEKIVANI RADOVI

Loše jutro u Dubravi: Pukla cijev, radnici raskopavaju asfalt, stanarima pitku vodu dovoze u cisternama

Cijev je pukla u Dinjevačkom putu i prekinula opskrbu vodom za stotinjak kućanstava u nekoliko obližnjih ulica

Puknuće cijevi u Dubravi

 Dorotea Kos

Jutro je loše počelo za stanovnike nekoliko ulica u zagrebačkom naselju Dubrava koji su se probudili uz zvukove radova i bez pitke vode. Naime, u Dinjevačkom putu pukla je cijev za vodu i ostavila dio kvarta bez opskrbe vodom, a djelatnici Vodoopskrbe i odvodnje izašli su na teren i bacili se na popravljanje. Raskopali su asfalt i krenuli u sanaciju.

- Vode neće biti do 13 sati – odgovaraju nam na pitanje o očekivanom vremenu popravka, a stanovnike su vodom počele opskrbljivati cisterne. Kako se jedna ispraznila, stizala je nova.

image

Puknuće cijevi u Dubravi

Dorotea Kos

- Lepi Zagreb grad – pomalo ironično komentira nam jedna od susjeda noseći dvije velike boce s vodom. Druga je do cisterne došla s nekoliko malih boca, kako kaže - da mi cure imaju za školu.

Neki su pored cisterne samo prošli užurbano odlazeći na posao, dok su drugi, još sneni, došli natočiti vodu u svoje posude i kante kako bi imali za jutarnju higijenu.

Nazvali smo i Vodoopskrbu i odvodnju kako bismo provjerili do kad će građani biti bez vode.

image

Puknuće cijevi u Dubravi

Dorotea Kos

- Tokom radnog vremena, gospođo, ne možemo znati kakav je kvar. Ljudi su na terenu. To kad se cijev 2 metra duboko iskopa, ali ja se nadam da će tokom radnog vremena biti gotovo - žustro nam odgovara djelatnik pozivnog centra.

Pitamo i znaju li razlog puknuća.

- A ne znam, gospođo, zašto, od starosti, materijal je takav, to ne znamo dok ne otkopamo, ne možemo znati uzrok kvara, kad bi mi znali, bili bi i drugačiji popravci, to je duboko u zemlji i ne možemo znati, samo možemo doći i čim prije popraviti - govore nam iz VIO dodajući kako se nadaju da će biti što prije popravljeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 01:27