MOGUĆA OPASNOST

Krenulo označavanje opasnih parkova i javnih površina u Zagrebu, ali mnogi građani se na to oglušuju

I danas su mnogi, što je donekle za razumjeti zbog vrućina, tražili spas ispod dubokih krošnja zagrebačkih parkova
 Cropix

Upozorenje Grada Zagreba da se ovih dana dok još traje uklanjanje opasnih grana i napuklih stabala ne ide u parkove, naročito ne rekreativne parkove kao što su Jarun, Bundek, Hipodrom i Maksimir, kao da mnogi građani ne čuju. I danas su mnogi, što je donekle za razumjeti zbog vrućina, tražili spas ispod dubokih krošnja zagrebačkih parkova.

image
Cropix

Zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja pojedinih grana oštećenih stabala danas je komunalna služba grada počela stavljati oznake opasnosti - trake na zelenim površinama u gradu, no još nisu obišli čitav Zagreb. Trake će vjerojatno biti uskoro na svim, odnosno na mnogim dijelovima zelenih javnih površina. Na njima piše: "Oprez! Ured za upravljanjem u hitnim situacijama". Samo je pitanje koliko će tih traka ostati nakon iduće kiše i vjetra.

image

Građani u parku u Utrinama unatoć upozorenju o izbjegavanju parkova zbog stete od nevremena.

Vanesa Pandzic/Cropix

Oštećene su i mnoge javne površine oko škola i vrtića. Evidentirano je 128 prijava - 62 na vrtićima, 50 na osnovnim i 16 na srednjim školama, te je većina lakša i kod mnogih su stradala stabla u dvorištu, dok su za četiri teško oštećene škole, ali se već radi na popravcima.

image
Cropix
image
Vanesa Pandzic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:37