GRADSKA SKUPŠTINA

Klub HDZ-a i HSLS-a traži podatke o primanjima rukovoditelja ZG Holdinga

Istaknuo je da će se zbog toga na sutrašnjoj sjednici naći i donijeti prijedlog zaključka kojima traže podatke o tim primanjima.

Mislav Herman

 Damir Krajač/Cropix

Klub HDZ-a i HSLS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini zatražit će podatke o primanjima rukovoditelja Zagrebačkog holdinga i ostalih društava u kojima Grad Zagreb ima vlasničke udjele, najavio je u srijedu predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman.

“Potaknuti izdašnim primanjima i povlasticama nove 'upravljačke kreme Zagreba', zadužujemo gradonačelnika, da zatraži od uprava podatke o ugovorima i aneksima ugovora rukovodećeg kadra u gradskim tvrtkama”, proučio je Herman na konferenciji za medije.

Istaknuo je da će se zbog toga na sutrašnjoj sjednici Gradske skupštine, naći i prijedlog zaključka kojima traže podatke o tim primanjima, podsjetivši na primjer voditelja podružnice Čistoća Davora Vića, kao i novi primjer člana uprave Holdinga Borisa Sesara, kojima su, tvrde, aneksima ugovora omogućena dodatna primanja.

Herman se osvrnuo i na stanje u zagrebačkoj Čistoći, gdje je “radnika toliko malo da su prisiljeni raditi 10 do 12 sati”, a polovica kamiona nisu u funkciji. Poručio kako je evidentno da će se primjena odluke o novom načinu sakupljanja komunalnog otpada evidentno morati odgoditi.

Ocijenio je i da je uvođenje formulacije “osobe koje menstruiraju”, umjesto riječi 'žene', u zagrebački Program za mlade - nasilno.

“Nasilno uvođenje ovog pojma, umjesto pojma žena, je vrlo žalosno i jedna velika uvreda za sve žene. Vodstvo Zagreba na čelu sa sektom koja je retrogradna i regresivna, nastoji ravnopravnost spolova bazirati na ovakvim temama koje smatramo smiješnima”, istaknuo je HDZ-ov Mislav Herman .

Zamjerio je i gradonačelniku Tomislavu Tomaševiću što nije bio na utakmici Dinama, nego na koncertu grupe Iron Maiden.

“Time je pokazao kakvi su pravi prioriteti nove gradske vlasti - da za koncert britanskog heavy metal benda ima vremena, a za proslavu zagrebačke krune nema. Takav je naš Tomašević”, rekao je.

Novi zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Maksimilijan Šimrak, koji je zamjena za Davora Filipovića, nacionalni je predsjednik Mladeži HDZ-a.

Na konferenciji za medije poručio je kako će u fokusu njegovog rada, uz ključne i aktualne teme, biti mladi, njihovo obrazovanje, stambeno zbrinjavanje i uključivanje mladih na tržište rada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 21:06