AZIJSKI TIGROVI

Kineski Zagreb: Uskoro luksuzni China Town, a možda i aerodrom

Kineski gospodarstvenici, trgovci i ugostitelji odlučili su osvojiti hrvatsko tržište
 Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB - Nakon prvog veleprodajnog centra u Zagrebu, jankomirskog ‘Kineskog Zida’ u nekadašnjoj tvornici Jedinstvo, te izgradnje brojnih restorana, trgovina i štandova, poslovni ljudi iz Kine nedavno su pokazali interes za gradnju novog terminala Zračne luke Zagreb, dok u Zagrebu do kraja godine planiraju otvoriti još dva veleprodajna trgovačka centra: u Zagrebačkoj cesti i na Žitnjaku.

Damir Šimić, menadžer korporacije Horizont Azija, najavljuje kako bi se trgovački centar China Town trebao otvoriti potkraj srpnja ili početkom kolovoza, dok o detaljima, ponudi i planu izgradnje hotela i stanova u sklopu centra, još ne želi govoriti.

U veleprodajnom centru na Žitnjaku, u nekadašnjem Bauhausu, pak, na 16.700 četvornih metara nalazit će se kineske tvrtke koje su dosad poslovale na Jankomiru: lokali s odjećom, obućom, kožnom galanterijom, pokućstvom i ugostiteljski objekti.

Tvrtka Kunlun potpisala je s vlasnicima objekta ugovor o najmu zgrade na 15 godina, vrijedan oko 200 milijuna kuna, a u uređenje prostora planira uložiti najmanje milijun eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 16:17