INFOGRAFIKA: KOLAPS U GLAVNOM GRADU

KAKO SE DANAS KRETATI PO ZAGREBU Centar blokiran zbog Udruge Franak i biciklijade!

Prosvjed počinje u 10 sati na Trgu dr. Franje Tuđmana, nakon čega kolona kreće Ilicom do Trga svetog Marka

Zbog brojnih aktivnosti i prosvjeda u središtu grada ovog se vikenda očekuju velike prometne gužve. Osim današnjeg prosvjeda Udruge Franak, u nedjelju će kroz grad prolaziti i sudionici biciklistističke utrke Tour de Croatia, a na Cvjetnom trgu i Zrinjevcu očekuju se brojne manifestacije.

Zatvorene ulice

Iz udruge Franak najavili su da će u prosvjedu danas sudjelovati oko 20 tisuća ljudi, pa se očekuje kolaps u centru grada zbog uspostave privremene regulacije prometa. Mnoge ulice bit će zatvorene za sav promet, tramvajske linije će ići obilaznim pravcem, a najbolje će proći pješaci.

Zabrana parkiranja

Od 10 do 13 sati povremeno će se zaustavljati promet u ulicama oko Trga Francuske Republike i Trga dr. Franje Tuđmana, gdje će se sastati prosvjednici koji će dalje prolaziti Ilicom sve do Trga bana Josipa Jelačića i Trga svetog Marka. Iz tog će se razloga za vrijeme prolaska kolone prosvjednika od 12 do 17 sati promet također povremeno zaustavljati na relaciji Trg dr. Franje Tuđmana - Ilica - Trg bana Jelačića - Jurišićeva - Trg hrvatskih velikana te na dionici Trg bana Jelačića - Radićeva - Zakmardijeve stube - Dverce - Ćirilometodska - Trg svetog Marka.

Također, danas do 19 sati neće se moći parkirati na dijelovima Reljkovićeve, Talovčeve, Draškovićeve, Martićeve i Ćirilometodske te na Trgu dr. Franje Tuđmana i Ulici I. Račkoga na sredini kolnika od Đorđićeve i Trga hrvatskih velikana.

Zbog prosvjeda će sve tramvajske linije koje uobičajeno voze središnjim trgom biti preusmjerene preko Glavnog kolodvora.

Studenski dan sporta

Osim prosvjeda, u gradu se održava i Studentski dan sporta s 4 natjecanja i 9 rekreativnih sportova pod motom “Pusti malo knjigu, ajmo se gibat”, a održava se na desetak gradskih punktova. Od 12 do 18 sati na brojnim lokacijama studenti i zainteresirani građani snage će odmjeriti na turniru u futsalu i košarci na Trg bana Jelačića te odbojci na travi na Zrinjevcu, dok ih u pojedinačnoj konkurenciji očekuje city cross gradska utrka na 1,2 kilometra sa startom na središnjem trgu.

U rekreativnom dijelu programa studenti i građani moći će se okušati u sportovima poput boćanja, stolnog tenisa, šaha, rukometa, mini golfa, slobodnog penjanja, street workouta i mnogih drugih na lokacijama poput Tkalčićeve, Trga Europe, kule Lotrščak i drugih atraktivnih lokacija centra Zagreba.

U subotu i nedjelju navečer na Cvjetnom trgu organizirani su koncerti u povodu Dana zaštite intelektualnog vlasništva, a na Zrinjevcu i drugim lokacijama počinje Zagrebački vremeplov.

Alternativni pravci bez ograničenja u prometu

Smjer sjever-jug:

Bauerova - Petrova - Voćarska - Grškovićeva

Đorđićeva - Smičiklasova - Vlaška - Ribnjak

Pantovčak - Hercegovačka - Vinogradska - Podolje - Ilica

Vodovodna - Mandaličina

Selska - Sveti Duh

Smjer istok-zapad:

Slavonska avenija - Zagrebačka avenija - Ljubljanska avenija

Vukovarska - Krapinska - Selska-Ilica

Jukićeva - Kršnjavoga - Zeleni val - Trg žrtava fašizma

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 00:09