NOVI INCIDENT

Jučer Frankopanska, danas Jarun: ‘Bager krenuo kopati, odjednom šiklja plin, nastala panika...‘

Građanima je stigla pitka voda u cisternama, sve ekipe su na terenu te se stanje sanira, a stigla je i policija kako bi obavila očevid

Puknuće cijevi na zagrebačkom Jarunu

 Renato Petek/Facebook

Manje od 24 sata nakon velikog incidenta u strogom centru Zagreba, gdje je prilikom sanacije puknute vodovodne cijevi bager zahvatio plinovod i izazvao višesatni požar u Frankopanskoj ulici, nove nevolje sličnog tipa na Jarunu.

Također je pukla vodovna cijev te je stigla ekipa radnika koji su bagerom (opet!) probili plinsku cijev.

O svemu je na svom profilu izvijestio gradski zastupnik Renato Petek koji je rekao da plin šiklja iz cijevi te da se osjeća snažan miris zbog čega je građane primila panika.

image

Puknuće vododne cijevi i plinovoda na Jarunu

Renato Petek/Facebook

- Srećom se kod nas na Jarunu nije ponovila nesreća iz Frankopanske! Jutros je pukla vodovodna cijev u naselju Gajevo, na Jarunu. Na to smo navikli. Došla ekipa, krenuo bager kopati, odjednom šiklja plin, nastala panika, ljudi pobjegli u kuće. Širio se miris plina i strah da se ne ponovi požar kao u Frankopanskoj. Sve ekipe su na terenu, stigla nam je odmah i pitka voda. I policija zbog uviđaja.Treba li ipak našem zapuštenom gradu Ured za hitne intervencije, netko tko će stručno koordinirati gradske službe? - napisao je u svojoj objavi.

image

Puknuće vodovonne cijevi i plinovoda na Jarunu

Renato Petek/Facebook

Podsjetimo, u utorak navečer, nešto iza 23 sata, bager je zahvatio plinsku cijev pri sanaciji vodova u frankopanskoj. Više vatrogasnih osoba satima se borilo s požarom, ponajprije kako bi obranili obližnje objekte, a vatra je sukljala i do deset metara u vis. U incidentu je četvero ozlijeđenih, a na nekim stanovima i poslovnim objektima od visoke temperature popucali su prozori.

Vatra je oštetila tramvajske žice zbog čega je tramvajski promet u prekidu do daljnjeg, a stvaraju se i velike prometne gužve nu tom dijelu grada jer je područje požara i dalje zatvoreno zbog potrebe sanacije i policijskog očevida.

Sanacija još traje

Još traje sanacija vodoopskrbne cijevi na zagrebačkom Jarunu, do čijeg je puknuća došlo u utorak oko 23.50, a voda se građanima u Koprivničkoj ulici dostavlja autocisternom, doznaje se u srijedu popodne u Vodoopskrbi i odvodnji ZG Holdinga.

Zbog neplaniranih radova na vodoopskrbnom sustavu potrošačima se voda osigurava autocisternom, ističe se na mrežnoj stranici Vodoopskrbe i odvodnje, uz molbu građanima za razumijevanje i strpljenje.

Zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Renato Petek, objavio je popodne na Facbooku da je na Jarunu „nastala panika" jer se širio miris plina, što je izazvalo strah građana da se ne ponovi požar kao u Frankopanskoj.

U utorak navečer u središtu grada, u Frankopanskoj ulici, pri sanaciji vodovodne cijevi puknula je plinska cijev i došlo je do zapaljenja plina. Dvojica radnika "Vodoopskrbe i odvodnje" zadobila su teške opekline i zadržana na liječenju u KBC-a Sestre milosrdnice, dok su dvojica puštena kući jer su lakše ozlijeđeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:59