KAOS NA SREDNJACIMA

Još jedan zagrebački kvart grca u smeću: ‘Sve je pretrpano, širi se nesnosan smrad, a u dječjem parku najezda komaraca‘

Kvartom se širi smrad, a u Facebook grupi dijele fotografije nepreglednih hrpa smeća koje se nakupljaju u i oko spremnika za otpad

Smeće na Srednjacima

 Jutarnji.hr/

Još jedan zagrebački kvart ovih dana grca u smeću. Stanari kvarta Srednjaci već danima očajavaju jer im se u kontejnerima u blizini zgrada skupljaju hrpe smeća koje nitko ne odvozi. Kvartom se širi nesnosan smrad, pišu u Facebook grupi ‘Moji Srednjaci‘, gdje dijele fotografije nepreglednih hrpa smeća koje se nakupljaju u i oko spremnika za otpad.

image

Smeće na Srednjacima

Jutarnji.hr/

"Nisam se obratio nikome jer ne vjerujem da bi itko imao sluha. Ova saga sa smećem u kvartu traje otkad je na vlasti novi gradonačelnik. Da se razumijemo, nisam bio nikakav fan bivšeg gradonačelnika, štoviše, favorizirao sam sadašnjeg. Uglavnom smeće se ne odvozi istom dinamikom kao što se baca... Kontejneri su svi prenatrpani pa su ljudi primorani slagati smeće oko kontejnera. To isto smeće kasnije vjetar razbacuje po cijelom kvartu, po dječjim parkovima. Kvartom se širi nesnosan smrad. Trava je nepokošena, a navečer u glavnom dječjem parku Srednjaci ne možete prošetati dijete od najezde komaraca", govori nam stanar kvarta Tihomir Jakšić.

image

Smeće na Srednjacima

Jutarnji.hr/

Stanari su već toliko očajni da su se počeli i šaliti na vlastiti račun. Došli su na ideju da naprave ‘osjetilno-interaktivnu izložbu‘ u kvartu pod nazivom ‘Smeće u mom kvartu‘. "Uživajte - i povedite danas čak i svoje mališane na +30, kako bi svi zajedno osjetili mirise naše i vaše metropole (selfiji su besplatni)", stoji u opisu ‘izložbe‘ na društvenim mrežama.

Ogorčeni su jer, prema njihovu mišljenju, o tome nitko ne brine, gradske vlasti ne čine ništa.

"Gradska vlast bi mogla večeras, ili sutra rano ujutro upotrijebiti ‘silu‘ - i maknuti s ceste ovu ‘finu‘ umjetnost, pa požurite - pao je mrak. Možda kamioni Čistoće dok spavamo na ‘silu‘ maknu izložbu, pa je sutra ujutro neće biti...", ironično komentiraju na Facebooku.

image

Smeće na Srednjacima

Jutarnji.hr/

Neki komentatori izrazili su svoje nezadovoljstvo i ponašanjem susjeda, koji znaju bacati smeće s balkona, prolijevati ostatke ručka po parkiralištu i parkiranim automobilima i ostavljati svoje vreće za smeće posvuda oko kontejnera. S obzirom na to da se u kvartu nalaze i četiri nebodera u ulici Braće Domany u kojima obitava velik broj stanara, to često zna biti poprilično nesnosno i frustrirajuće.

No, uskoro počinje nova školska godina pa se mnogi pitaju hoće li barem to ubrzati odvoz nagomilanog otpada u ovom kvartu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:19