NIKOLA VUKOVIĆ

Javio se bivši šef Holdinga: ‘Netočno je da nismo davali informacije novim članovima uprave‘

‘Ovlasti predsjednika Uprave su precizno definirane Izjavom o osnivanju i nikad nisam izašao izvan tih ovlasti niti zakonskih odredbi‘
Nikola Vuković
 Zagrebački holding

Reakciju na konferenciju za novinare gradonačelnika Tomislava Tomaševića na kojoj je govorio o razlozima razlaza s Nikolom Vukovićem i Antom Samodolom nije trebalo dugo čekati.

Od prozvanih aktera, prvi se oglasio smijenjeni predsjednik Uprave Zagrebačkog holdinga Nikola Vuković.

- Netočno je da nismo davali informacije novim članovima uprave. Svatko od njih je dobio stick sa svim aktima i podacima o Zagrebačkom holdingu. Netočno je da nisu uključivani u odlučivanje. Od dolaska su bili nazočni svim sjednicama Uprave i odlučivali o svim točkama dnevnog reda. Nisu nikad glasovali protiv niti bili suzdržani. Bili su nazočni i na svim kolegijima.

S druge strane, ja kao predsjednik Uprave nikad nisam imao uvid u njihove programe razvoja Holdinga temeljem kojih su izabrani u Upravu. Moguće je da su programi bili tako dobri da im nije trebalo otvaranje stickova za upoznavanje s informacijama o tvrtki.

S obzirom na obveze predsjednika Uprave i činjenicu da dan traje samo 24 sata, nisam mogao čitavo vrijeme biti veliki učitelj. Ovlasti predsjednika Uprave su precizno definirane Izjavom o osnivanju i nikad nisam izašao izvan tih ovlasti niti zakonskih odredbi. Koliko su drugi poštivali temeljne akte Holdinga i zakone, pokazat će vrijeme. Za sada samo toliko - osvrnuo se Vuković na tvrdnje gradonačelnika Tomaševića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:53