NOVE POGODNOSTI

Iznenađenje u Botaničkom vrtu: Proljetnice su uranile pa ranije otvaraju svoja vrata, a imaju i novost

Osim predškolaca, umirovljenici će ove godine uživati posebne povlastice

Botanicki vrt Zagreb

 Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

Iako imamo još mjesec dana do proljeća, od četvrtka u 9 sati moći ćemo gledati prve vjesnike proljeća u Botaničkom vrtu u Zagrebu. Unatoč hladnim danima koji su još uvijek ispred nas, proljetnice su ove godine ranije iznenadile radnike uprave Vrta, pa su obavijestili kako svoja vrata otvaraju već 15. veljače.

"Ubrzali smo osnovne pripremne radove čišćenja staza i nasada, kako bismo vam omogućili da dođete uživati u dašku proljeća i bogatstvu naših zbirki samoniklog bilja hrvatske flore", napisali su na službenim stranicama.

A osim očekivanih žutih cvjetova ozimica, objavijestili su da su se pojavile i visibabe i drijemovci te da se polako pokazuju i šafrani, jaglaci, kukurjeci.

image

Botanicki vrt

Darko Tomas/Cropix

Radno vrijeme Vrta u veljači bit će ponedjeljkom i utorkom od 9 do 14.30, kada će tijekom školske godine ulaz u Vrt biti besplatan za sve posjetitelje.

Za ostale dane (uključujući subotu i nedjelju) posjetiteljima će vrata biti otvorena od 9 do 16 sati, kad će ulaznica koštati 2 eura (redovna) ili 1 euro (učenici i studenti).

image

Botanicki vrt

Darko Tomas/Cropix

Od ove godine umirovljenici s hrvatskim državljanstvom će imati pravo na besplatan obilazak Vrta, uz predočenje osobne iskaznice (ili putovnice) čuvarima na ulasku u Vrt. Uz novu pogodnost, povlasticu besplatnog ulaska i dalje imaju djeca u predškolskoj dobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:12