TAJNI SASTANAK

Horvatinčić odustaje od rampe u Varšavskoj?

U priopćenju Hoto Grupa ističe uvjerenost kako je moguće pronaći rješenje na zadovoljstvo svih

Aktivisti Prava na grad i Zelene akcije neumornim prosvjedima pokušavaju zaustaviti gradnju projekta “Cvjetni prolaz” Hoto grupe, vrijednog 100 milijuna eura, a današnji sastanak Horvatinčića u Skupštini daje nadu da bi njihovi napori mogli uroditi plodom.

Čelni čovjek Hoto grupe Tomo Horvatinčić sastao se u prostorijama Gradske skupštine s predsjednikom Skupštine Borisom Špremom, ekskluzivno doznaje Zagrebancija.com.

- Kako sam ja shvatio, Tomo Horvatinčić je došao objasniti situaciju oko Varšavske i vidjeti kako mi dišemo - kratko nam je nakon sastanka rekao Boris Šprem, predsjednik Skupštine.

- Na održanom sastanku razmatrane su mogućnosti iznalaženja zakonom dozvoljenih rješenja u svrhu realizacije projekta 'Cvjetni', posebice u svjetlu novonastalih događanja u Varšavskoj ulici i svih posljedica koje se uslijed istih mogu pojaviti.HOTO GRUPA d.o.o. uvjerena je u uspjeh pronalaženja konačnog rješenja postojeće situacije na zadovoljstvo svih, a posebno na zadovoljstvo građana grada Zagreba - stoji u pripćenju koje je popodne odaslala Hoto Grupa.

Prema riječima jednog od sudionika sastanka, po njegovoj procjeni, to znači da je Horvatinčić spreman na dogovor oko Varšavske u kojem nije isključeno i odustajanje od gradnje prilazne rampe za podzemnu garažu u toj ulici.

U Staroj gradskoj vijećnici, osim sa Špremom, sastao se i s potpredsjednicima Skupštine Josipom Kregarom i Moranom Pavliković Gruden, te SDP-ovom zastupnicom Mirelom Holy.

Iako je novinarima rekao da nije sa sugovornicima razgovarao o projektu, Zagrebancija.com doznaje da to nije istina. Jedina tema sastanka je bio njegov projekt Varšavska.

Horvatinčić je došao punih ruku i svakom sudioniku sastanka poklonio dvije knjižice oko Varšavske. Htio je ispitati koliko je Skupština spremna odstupiti od zaključka da Horvatinčić mora s Bandićem pronaći novo rješenje.

Vidjevši da njegovi sugovornici ne popuštaju, zaprijetio je prosvjedom protiv blokade radova koji bi doveo 200 kamiona na ulicu.

Priznao im je kako je u projekt uložio čak 19 milijuna eura svog novca, dok je uz to još digao i kredit od čak 30 milijuna eura te da mu prijeti poveći financijski kolaps.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. srpanj 2024 16:30