KREĆU LI POSKUPLJENJA?

Holding predstavio izvješće za 2021., u minusu su 794 milijuna kuna: ‘Kriv je štetni ugovor za plin‘

Na minus je najviše utjecao štetan ugovor za plin, umanjena vrijednost imovine od 181 milijun kuna i rezervacije za kolektivni višak

Predsjednik Uprave Zagrebačkoga holdinga Ivan Novaković i gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević

 Boris Kovacev/Cropix

Zagrebački holding završio je prošlu godinu sa 794 milijuna kuna minusa. Objavila je to Uprava Holdinga, na čelu s predsjednikom Ivanom Novakovićem u petak u prostorijama Holdinga u sklopu predstavljanja financijskog izvješća Holdinga za 2021. godinu.

Ostvareni minus u najvećoj zagrebačkoj komunalnoj tvrtki za 325 milijuna kuna veći je nego u 2020. Prema riječima članova Uprave, na lanjski minus, koji je dvostruko veći nego godinu prije, najviše je utjecao štetan ugovor za plin od 385 milijuna kuna, umanjena vrijednost imovine od 181 milijun kuna i rezervacije za kolektivni višak od 138 milijuna kuna, između ostaloga.

S obzirom na to da je minus u Holdingu na najvećim razinama u dosadašnjem poslovanju tvrtke, glavno je pitanje planiraju li se poskupljenja usluga.

Ako je suditi prema informacijama s brifinga, u 2022. ne planiraju se poskupljenja usluga, ali je otvorena mogućnost da do nekih povećanja dođe zbog inflacije, kako nam je rečeno.

Izgledno je tako da će se ići u poskupljenje prodajnog prostora na tržnicama jer se cijena za trgovce tamo nije mijenjala od 2006. godine, doznaje se na brifingu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:26