REAKCIJA

Grbin o sukobima u SDP-u: ‘Teško je očekivati od onih koji su stvorili problem da budu dio rješenja‘

Prozvana struja odbacuje optužbe i poručuje da je u skladu s demokratskim standardima prihvatiti prijedlog listi
Peđa Grbin
 Robert Fajt/Cropix

- Da nije bilo problema u zagrebačkoj organizaciji, ne bi ju bilo potrebno ni raspuštati - kazao je predsjednik SDP-a Peđa Grbin na pitanje što se događa u Zagrebačkom SDP-u, odnosno za sukob povjerenika Davora Terzića s dijelom stranke koji se smatra strujom sklonom bivšem predsjedniku, Davoru Bernardiću.

Kao što smo pisali, otvoreni su sukobi oko sastavljanja lista za Vijeća gradskih četvrti (ima ih 17), te Vijeća mjesnih odbora (njih je 218) što ukupno uključuje oko 1.500 kandidata. Stranačke strukture koje podržavaju novog predsjednika tvrde da poražena struja radi pritisak na članstvo da ne budu na listama, te da je ujedno utjecala na to da se predlože liste koje njima odgovaraju i inzistiraju na svome poretku, jer će u protivnom pripremiti "sabotažu", odnosno organizirati odustajanje jednog od kandidata u zadnji čas tako da liste budu bez dovoljno ljudi čime postaju nevažeće i stranka ne sudjeluje u izborima.

Prozvana struja odbacuje optužbe i poručuje da je u skladu s demokratskim standardima prihvatiti prijedlog listi (što uključuje i poredak na njima) koji su predložile pojedine stranačke podružnice.

Predsjednik SDP-a na sve to kaže kako je "teško očekivati od onih koji su stvorili problem da uopće pokušavaju biti dio rješenja".

- Zagrebačka organizacija vrlo aktivno radi, imamo dobrog kandidata, imat ćemo odlične liste za Gradsku skupštinu, za sva Vijeća gradskih četvrti i veliku većinu Mjesnih odbora, i to s ljudima za koje građani mogu biti sigurni da, kada im daju glas, oni neće iznevjeriti njihovo povjerenje - rekao je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 09:18