POGLEDAJTE VIDEO

Građani se svađaju s radnikom Čistoće: ‘Čovjek je bio mrtav pijan u 10 ujutro. Ali to nam uopće nije problem‘

Građani su, kako kažu, odvoz čekali dva tjedna, a kad je radnik došao, ostavio je, tvrde, kante polupune. Holding: Istražujemo slučaj
 Čitatelj Jutarnjeg

Nakon što, kako tvrde građani, dva tjedna u jednoj ulici u Zagrebu nisu ispražnjene kante za otpad, bijesni stanari snimili su video svoje svađe s djelatnikom Čistoće koji se konačno pojavio na lokaciji, ali posao, kažu, nije obavio kako treba.

Stanar koji je snimio video i u njemu radnika Čistoće optužuje da je pijan, isti je poslao i Holdingu uz prijavu, ali i Jutarnjem listu. Radnik na snimci mu pak uzvraća psovkama.

- Dva tjedna nam nitko nije došao odnijeti smeće iako smo više puta zvali i žalili se. Zvali smo i ja i susjedi, a i radnici iz poslovne zgrade preko puta nas. Bilo nam je rečeno da imaju problema s kamionima, ali očito nemaju problema s izdavanjem računa. Bilo nam je rečeno da će se odvoz izvršiti prošle srijede, ali naravno ništa od toga. Odvoz je konačno izvršen u subotu, objašnjava nam stanar ulice i autor videa koji je tražio da ostane anoniman.

Tijekom odvoza čuo je, objašnjava, da se nešto događa na ulici, a kada je pogledao kroz prozor vidio je pijanog radnika kojemu kante padaju te smeće ispada iz njih. Viknuo mu je s prozora, radnik je, tvrdi, bio bezobrazan i u tom je trenu stanar izvadio mobitel i počeo snimati.

- Bilo je očito da je čovjek mrtav pijan u 10 ujutro. Kante je praznio nepravilno pa mu je posvuda počelo padati smeće. Njemu je očito dojadilo, pa je rekao kamionu da ide dalje, a on je onda ostao i po cesti skupljao smeće, koje je zatim vratio - u kante. Krenuo sam ga snimati i onda me počeo vrijeđati i govoriti mi da ovo uopće nije njegova smjena. Mislim, razumijem ja to, ali to nije moj problem, on to smeće treba pokupiti. Kasnije, kad sam se spustio, otvarao sam kante i u baš svakoj je bilo smeća više od pola, što znači da će do ponovnog odvoza opet na sve strane biti smeća jer ljudi nemaju gdje s njim, prepričava nam.

Kaže da se prije događalo da kasne s odvozom po jedan dan, ali ovo je sada postalo neizdrživo.

image

Prekrcane kante

Čitatelj Jutarnjeg

Stanari ulice, ali i radnici u poslovnim prostorima, poslali su žalbu Čistoći i nekoliko puta ih zvali, no nisu dobili konkretne odgovore.

- Sigurno su dobili barem deset prijava. Ne želimo da bilo tko dobije otkaz ili bilo što slično, može on biti pijan koliko hoće ako će obaviti svoj posao. Jasno mi je da oni ne smiju biti pijani na poslu, kao ni nitko drugi, no nama to nije problem, već je problem otpad.

Iz Holdinga poručuju kako se odvozi komunalnog otpada odvijaju redovito prema programima odvoza.

- Kada otpad nije prikupljen prema rasporedu, isti se odvozi u najkraćem mogućem roku, tako da je mjesečni broj odvoza koju korisnici plaćaju ispunjen u cijelosti i cijena odvoza ostaje ista. Napominjemo da kao i kod svakih drugih vozila, i na našim vozilima tijekom vremena dolazi do kvarova, ali većina njih rješava se u obimu redovnog održavanja i ne utječe bitnije na programe odvoza. Kako bismo bili što efikasniji u pružanju naših usluga građanima, u planu nam je daljnja optimizacija poslovnih procesa, a i nabavka novih specijaliziranih vozila, govore nam iz Holdinga i dodaju kako će navode vezane uz nedolično postupanje radnika detaljno provjeriti te sankcionirati sukladno internim aktima Društva ako utvrde nepravilnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 18:35