DOBRI REZULTATI

Grad Zagreb: Zbog besplatnih vožnji žičarom na Sljeme, u četiri mjeseca zabilježeno dva i pol puta više korisnika

Iz Grada podsjećaju da je odluka o besplatnoj vožnji donesena za sve građane Zagreba, potaknuta činjenicom da ju oni financiraju

Ilustracija

 Goran Mehkek/Cropix

Od početka svibnja, kada je omogućena besplatna vožnja žičarom na Sljeme, do konca kolovoza, broj njenih korisnika, u usporedbi s istim lanjskim razdobljem, povećao se gotovo dva i pol puta, a dvije trećine korisnika čine stanovnici Zagreba.

Od kako je 4. svibnja stupila na snagu odluka zagrebačke Gradske uprave o besplatnoj žičari, do 31. kolovoza, broj izdanih karata povećao se gotovo dva i pol puta, „popeo se sa 63.156 na 155.455, a gotovo 108 tisuća karata iskoristili su Zagrepčani i Zagrepčanke“, priopćeno je u nedjelju iz Grada.

„To pokazuje da je odluka gradske uprave o besplatnoj žičari za građane Zagreba bila ispravna“ naveo je gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević.

Iz Grada podsjećaju da je Tomašević donio odluku o besplatnoj vožnji sljemenskom žičarom za sve građane Zagreba, potaknut činjenicom da oni financiraju žičaru kroz otplatu kredita koji se plaća iz gradskog proračuna, kao i željom za zaštitom vrijednih resursa parka prirode Medvednica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. listopad 2024 13:40