NEZAPAMĆENO NEVRIJEME

Grad Zagreb objavio novo izvješće o razmjerima štete u oluji, izdali i upozorenje za građane

Čak 410 prijava šteta nastalih u olujnom nevremenu, zaprimljeno je od četvrtka popodne, kada je sustav prijava aktiviran, do jutros u 8 sati

Posljedice nevremena u Zagrebu

 Goran Mehkek/Cropix

Čak 410 prijava šteta nastalih u olujnom nevremenu, zaprimljeno je od četvrtka popodne, kada je sustav prijava aktiviran, do jutros u 8 sati, priopćeno je u petak iz Grada Zagreba, iz kojega očekuju da bi oko podneva u promet mogao biti pušten Prilaz baruna Filipović

Ta prometnica, na koju je u olujnom nevremenu pala višetonska dizalica, je sanirana i puštanje u promet očekuje se oko podneva.

Iz Grada poručuju i da su oformili više desetaka timova koji izlaze na teren kako bi ubrzali postupak prijave šteta za građane.

Zbog grmljavinskog nevremena u petak ujutro, početak rada žičare očekuje se nakon stabilizacije vremenskih uvjeta, oko podneva.

Pregledana je cjelokupna trasa i postrojenje te oprema, a obavljene su i dodatne sigurnosne provjere. Šteta koju je uzrokovao vjetar na Gornjoj postaji žičare je privremeno sanirana.

Evidentirano je 128 prijava štete na vrtićima i školama (62 na vrtićima, 50 na osnovnim i 16 na srednjim školam) većina ih je lakše naravi, dok su za četiri teško oštećene škole – osnovne škole Sesvetska Sopnica, Brestje i Augusta Harambašića te Gimnazija Sesvete - već ugovoreni izvođači koji saniraju štetu.

Na sustavu zagrebačke javne rasvjete oštećeno je 1.700 metara nadzemne mreže, 17 stupova te 57 svjetiljki. Dio gradskih četvrti u četvrtak navečer je jedno vrijeme bio bez javne rasvjete zbog kvara na uređaju za slanje ton-frekventnog signala u niskonaponsku električnu mrežu, koji je u nadležnosti Elektre Zagreb. Ekipe su i dalje na terenu i sustav se normalizira.

Tramvajski promet je redovit na svim linijama. Dežurne ekipe pregledavaju tramvajsku infrastrukturu, prometna kontrola po dojavi izlazi na teren, obavlja nadzor i otklanja problem.

Grad Zagreb i dalje moli građane da zbog vlastite sigurnosti izbjegavaju posjete parkovima i rekreativno-sportskim objektima na Jarunu, Bundeku, Šalati, Sopotu i Hipodromu, zbog mogućnosti daljnjeg lomljenja pojedinih grana oštećenih stabala.

Sve gradske službe rade na otklanjanju posljedica olujnog nevremena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 13:48