ADVENT NA EUROPSKOM TRGU

Gostovanje Ian Pooleyja, plesni ritmovi i humanitarni Cooking duel s okusom Mediterana

Diners Club Cooking Dueli dio su humanitarne inicijative Dine for Change za održivi razvoj i smanjenje bacanja hrane

Atmosfera na Europskom trgu unatoč povremenoj kiši i dalje je odlična. U drugom tjednu Adventa nakon navijačke euforije, posjetitelje u četvrtak očekuje humanitarni Diners Club Cooking Duel glazbeno-kulinarskih kreativaca iz Hook&Cook koncepta protiv voditelja Petog Kupea uz moderiranje lovkinje Morane Zibar. Za vikend i dobar provod najavljeno je gostovanje house veterana Ian Pooleya i Marijana Felvera, a tijekom tjedna blagdansko raspoloženje za DJ pultom dizati će Pepi Jogarde, Nenad Martinović, Vedran Rako, Antonio Zuza, Jazzozo te HrwoE i njihovi gosti.

Centralna navijačka zona prolaskom repke u četvrtfinale postaje još posjećenija i još glasnija.

Humanitarni kulinarski dvoboji za osobe s invaliditetom

Svaki četvrtak do kraja prosinca na EU trgu održavaju se Diners Club Cooking Dueli, a prikupljena sredstva od kupljenih jela doniraju se u Centar UNUO za kulinarsku edukaciju osoba s invaliditetom.

Na drugom od pet humanitarnih Diners Club Cooking Duela ovaj četvrtak, 08. prosinca od 16 sati kulinarsko umijeće sučelit će Antonio Zuza i Vedran Rako, voditelji zagrebačkog kluba Peti Kupe te Dina Habulin i Marko Domgjoni iz Medulina, rezidenti koncepta Hook & Cook.

Hook&Cook Festival jedinstveni je gastro-glazbeni brand iza kojeg stoje Siniša Pavlović i Marko Domgjoni koji okuplja ribare, kuhare i muzičare u jednostavnom konceptu ̍od mora do stola ̍ iz lokalnog ulova. Na njihovom festivalu se u suradnji s chefovima smišljaju street-seafood jela dok se za to vrijeme iz zvučnika šire umiljati valovi italo-disco-funk-balearic-electro-housa. Za zagrebačko gostovanje i ovu humanitarnu prigodu Hook &Cook rezidenti Dina i Marko kuhaju njihov slasni klasik - Tuna Cheeseburger.

Osim prema glazbi i clubbingu, Antonio Zuza i Vedran Rako, voditelji kluba Peti Kupe, dijele strast i prema kuhanju. Sladokusci su već sigurno zamijetili njihovu adventsku kućicu na Europskom trgu prije nekoliko godina, ali i u ovogodišnjem izdanju. Kako posebno vole mediteransku kuhinju, Zuza i Rako rado spremaju svoje već poznate talijanske delikatese poput parmigiane i gurmanskih sendviča, ali i bakalar te plodove mora. Shodno tome, u ovom gastro duelu ekipi iz Hook & Cooka parirat će svojim raguom s lignjama kojeg pripremaju uz posebne domaće sastojke.

Cjelokupni iznos od prodanih porcija skuhanih u ovom duelu ide Udruzi UNUO tj. za kupnju gastro kamiona s kojim bi UNUOvci imali mogućnost obići 27 država članica EU, vratiti se s 54 europska polufinalista i organizirati prvo europsko gastro natjecanje za osobe s invaliditetom Cupid´s Spoon koje će se održati u Zagrebu.

Diners Club Cooking Dueli dio su humanitarne inicijative Dine for Change za održivi razvoj i smanjenje bacanja hrane, pa će uz posjetitelje koji kupe/doniraju za ova jela, dodatnim iznosom akciju podržati i Erste Card Club.

Na prvom Diners Club Cooking Duelu polpete od hobotnice kuhao je chef zagrebačkog Pojoda Nautic Cluba Christian Kiki Misirača dok je Pepi Jogarde, jedan od omiljenih zagrebačkih DJ-eva s druge strane pripremio žgvacet sa orecchiettama. Obojica chefova pobjedili su u naumu da svojim primjerom podrže one kojima je pomoć potrebna.

Program će moderirati Morana Zibar, kvizašica, lovkinja, kuharica i strastveni gurman. Osim plesanja i kuhanja, zanimljivi pokloni očekuju i posjetitelje koji prvi podrže ovu humanitarnu akciju.

Navijačka zona

Navijačka zona na Europskom trgu bit će otvorena u petak 09. prosinca već od 15 sati. Najglasnije navijanje, najbolja ekipa u gradu i cjelovita gastro ponuda za četvrtfinale i utakmicu Hrvatska-Brazil.

Blagdanski clubbing na otvorenom

Tulum na otvorenom podiju na ̍trgu ispod 1000 srca ̍ nastavlja pulsirajućim ritmom i sjajnim glazbenim odabirom zagrebačkih DJ-eva. U petak uz Marijana Felvera na EU Advent stiže Ian Pooley jedan od najcjenjenijih svjetskih DJ-eva i producenata te miljenik hrvatske publike, što zbog brojnih gostovanja na svim većim eventima, što zbog činjenice da već 25 godina oblikuje house glazbu u Europi i odgaja generacije plesača i ljubitelja elektroničkog zvuka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 10:50