PODSLJEME

FOTO: DIVLJE ŽIVOTINJE NA ULICAMA METROPOLE U Zagrebu snimljeno krdo od 13 divljih svinja: 'Kad smo pogledao kroz prozor, nisam mogao vjerovati'

 
Divlje svinje u Dubravi
 Fotografija čitatelja

Krdo od 13 divljih svinja rovalo je po zemlji ispod oraha tražeći hranu u ulici Gumerec u Gornjoj Dubravi proteklog vikenda, sa subote u nedjelju oko 2 sata ujutro.

Divlje svinje trgnule su iz sna našeg čitatelja kojega je prizor ispred obiteljske kuće neugodno iznenadio.

Goleme životinje

- Kad smo pogledao kroz prozor, nisam mogao vjerovati. Bile su udaljene 15 metara. Odmah sam uzeo mobitel i uspio napraviti nekoliko snimaka. Izbrojao sam ih 13, a od toga je bilo nekoliko golemih svinja i dvoje, troje mladih - rekao nam je.

Ovo nije prvi slučaj da su divlje svinje snimljene podno Sljemena, no uvjeravaju nas kako je ovo prvi put da su došle u tako velikom krdu.

Fotografija čitatelja
Divlje svinje u Dubravi

Prije nekoliko mjeseci snimljene su i u Markuševcu, no u manjem broju, a stanari tog kvarta upozoravali su kako su im te životinje napale pse.

Dragana Mešić, koja ondje stanuje, kaže da je za nju vidjeti divlju svinju ili lisicu učestala pojava.

Strah

- Nedavno ih je muž vidio, čak ih je i fotografirao. Ima tu i srna i lisica koje se šeću, ali samo noću. Nikad ih još nismo vidjeli danju - kaže Dragana.

Dodaje i kako ne strahuje za sebe i svoju obitelj te da joj nije problem šetati sama noću. Ipak, građani Gornje Dubrave napominju da divlje svinje mogu biti izrazito opasne, pogotovo ako se uplaše ili čuvaju svoje mlade. U krdu su, dodaju, uvijek isključivo ženke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:43