VELIKA TUGA

Državni vrh na društvenim mrežama izrazio sućut obitelji poginulog vatrogasca

Vatrogasac postrojbe Zagreb Davor Kovačić sinoć je preminuo tijekom sanacije poplave
 Damjan Tadic/Cropix

Premijer Andrej Plenković izrazio je sućut obitelji vatrogasca Davora Kovačića koji je sinoć preminuo tijekom intervencije zbog sanacije poplave.

- Svoju požrtvovnost i hrabrost pokazao je i u brojnim intervencijama nakon potresa u Zagrebu.

Sustav civilne zaštite i sve nadležne službe od sinoć su na nogama i pripravne pomoći svim sugrađanima koji su pretrpjeli štete uslijed obilnih kiša i poplave u Zagrebu i drugim županijama - napisao je Plenković na Twitteru.

Sućut obitelji poginulog vatrogasca izrazio je i HDZ-ov Domagoj Ivan Milošević.

- Mi, građani Zagreba, zajedno s našim domovima, trgovima i ulicama, svom infrastrukturom i ustanovama, ove godine prolazimo nezapamćene izazove i prirodne katastrofe, i to u paru s pandemijom koja potresa svijet.

Naš Zagreb hrabro se bori na mnogim frontovima, od zdravstvenog do gospodarskog i humanitarnog. Obnova grada koja nas očekuje zato mora početi iz temelja.

Moramo zaštiti identitet starog Zagreba, a u isto vrijeme dati mu sigurnost i funkcionalnost moderne europske i svjetske metropole. To zahtijeva daleko više od stranačke isključivosti i pomodnog kritizerstva.

Zahtijeva znanje i uključivost svih koji mogu pomoći da do tog cilja dođemo što brže i učinkovitije.

Također, izražavam sućut obitelji preminulog vatrogasca i zahvaljujem svima koji bez obzira na sve prvi dolaze u pomoć ljudima u nevolji. Naši vatrogasci su naš ponos - napisao je Milošević na Facebooku.

Sućut je izrazio i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

"U jučerašnjem nevremenu u Zagrebu, vatrogasci su kao i uvijek bili prvi koji su ljudima i gradu priskočili u pomoć.

Nažalost, izgubili smo Davora Kovačića iz DVD Kustošija, požrtvovnog vatrogasca koji je pomagao i u brojnim intervencijama nakon potresa u Zagrebu", objavio je Božinović na svom twitter profilu.

I predsjednik Zoran Milanović izrazio je sućut obitelji preminulog vatrogasca.

- Obitelji i kolegama vatrogasca Davora Kovačića koji je preminuo tijekom intervencije za vrijeme kišne nepogode u Zagrebu izražavam najdublju sućut. Davor i njegovi kolege pokazali su i u ovoj situaciji koliko su požrtvovni kada je potrebno pomoći drugim ljudima u nevolji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:43