OBRAČUN U BOLNICI

DOZNAJEMO DETALJE TUČNJAVE U VINOGRADSKOJ BOLNICI Svjedoci progovorili o incidentu i otkrili nam tko je prvi započeo obračun

Izgledno je da bi obje zaposlenice u konačnici mogle dobiti opomene pred otkaz jer “takva ustanova ne smije dopustiti bilo koju vrstu zlostavljanja”
 CROPIX

Povjerenstvo za unutarnji nadzor i kontrolu KBC-a Sestre milosrdnice jučer je pokušavalo rasvijetliti okolnosti koje su dovele do fizičkog obračuna zamjenice ravnatelja Dijane Zadravec i Mije Primorac, voditeljice Odjela nabave medicinskih proizvoda.

Kako neslužbeno doznajemo, ispitani su svi sudionici sastanka na kojem je došlo do incidenta, osim Mije Primorac koja je od jučer na bolovanju. Ona će, doznajemo, svoj pisani iskaz poslati najkasnije do ponedjeljka. S druge strane, i ostali svjedoci, uključujući aktericu incidenta Zadravec, također će, osim usmenog, predati i pisana očitovanja.

Oprečne izjave

Unatoč tome što još nema službenih zaključaka, neslužbeno doznajemo kako su involvirani uglavnom potvrdili da je fizički prva nasrnula Dijana Zadravec. Oprečne izjave su u smislu je li istrgnula mobitel Miji Primorac ili ju je udarila po ruci. U obje varijante Miji Primorac je ispao mobitel iz ruke. Doznajemo i da Primorac nije ostala dužna te je odgurnula Zadravec, nakon čega je ona nasrnula na nju i ogrebala je. U tom je trenutku sudionik sastanka razdvojio zaposlenice bolnice kako bi spriječio daljnji fizički obračun.

- Mia Primorac ima vidljive ozljede. Naime, na desnoj ruci, i to podlaktici i nadlaktici, ima ogrebotine, a jučer su se na tim mjestima vidjele i modrice - rekla nam je osoba iz bolnice koja je vidjela ozlijeđenu Miju Primorac nakon incidenta.

Bolovanje

Primorac je nakon svega otišla na preglede te otvorila bolovanje za koje nije poznato dokad će trajati.

Ono što je izgledno, doznajemo, obje bi zaposlenice u konačnici mogle dobiti opomene pred otkaz jer u bolnici smatraju kako jedna takva ustanova ne smije dopustiti bilo koji oblik fizičkog ili psihičkog zlostavljanja.

- Pa ovo je zdravstvena ustanova. Svi su zaposlenici u potpunom šoku što se dogodio takav incident. To nije primjereno u birtiji, a pogotovo ne u bolnici. Sramota za cijelu našu ustanovu, a o njima koji su do ovoga doveli da i ne govorim - rekao nam je sugovornik iz bolnice.

Osim odluke o sudbini Primorac i Zadravec, koje će donijeti bolničko Povjerenstvo, preostaje vidjeti i što će reći policija. Naime, kao što smo već izvijestili, Primorac je pozvala policiju koja je u srijedu također vršila izvide i ispitivala sudionike sastanka.

Hoće li biti samo prekršajne prijave i tko će ih dobiti ili će se prijeći u sferu Kaznenog zakona, ostaje vidjeti.

Zadravec je tijekom jučerašnjeg dana poslala priopćenje o “svim insinuacijama koje su s tim u vezi objavljene u dijelu medija”.

“S obzirom na medijski prikaz koji već po višekratno viđenom scenariju iniciraju uvijek isti novinari, želim izvijestiti javnost da negiram neistinite tvrdnje u vezi mog agresivnog ponašanja te sve insinuacije koje su objavljene”, navela je Zadravec i objave nazvala senzacionalističkim medijskim objavama te dodala kako vjeruje da će pravosudna tijela i povjerenstvo KBC-a utvrditi objektivno i realno sve činjenice u vezi s tim nemilim događajem te ih prezentirati stručnoj i široj javnosti.

Navela je i da nije prvi put suočena sa sličnim medijskim napadima od kojih su svi, a neki i sudskim odlukama, u konačnici utvrđeni kao neistiniti.

Projekt EU

Valja napomenuti da smo Zadravec u srijedu, na sam dan događaja, zvali više puta kako bi ispričala svoju stranu priče te smo joj poslali i poruku. Nije odgovorila. Isto smo napravili i jučer, no nije nam odgovorila.

Za razgovor nije bila zainteresirana ni Mia Primorac koju smo u srijedu dobili na mobitel, no zahvalila se i spustila slušalicu, a jučer nije odgovorila na poruku.

Ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice, prof. Mario Zovak, jučer nam je samo potvrdio da je Povjerenstvo krenulo u proceduru te službeno izvješće očekuje u ponedjeljak.

Podsjetimo, do incidenta je došlo na jutarnjem sastanku na kojem se razgovaralo o projektu EU, točnije o edukaciji za kupnju magneta 3 Tesla, koji je dobila Zadravec. Primorac je zbog proceduralnih propusta morala poništiti natječaj, što je Zadravec doživjela kao opstrukciju projekta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 06:44