NAPOKON UHIĆEN

Dolijao serijski kradljivac bicikala u Zagrebu: Ukrao ih 17. Šteta? Oko 78 tisuća kuna

U većini slučajeva 19-godišnjak je prerezao sajlu, neovisno o dobu dana, nakon čega bi se odvezao na biciklima i prodavao ih
 Nikša Stipaničev/ilustracija/CROPIX

Vlasnici bicikala nakratko mogu odahnuti. Zagrebački policajci tijekom redovne kontrole prometa u gluho doba noći u nedjelju uhitili su 19-godišnjeg kršitelja zakona kojeg su povezali s ukupno 17 krađa bicikala u proteklih nekoliko mjeseci.

Šteta? Oko 78 tisuća kuna.

Sve je počelo 13. rujna oko ponoći kad su policajci s Trnja tijekom kontrole prometa u Budimijevoj ulici sasvim opravdano zaustavili Hyundai Accent za čijim je upravljačem bio mlađahni vozač. No čim je stao, otvorio je vrata auta i dao se u bijeg jer je bio svjestan da je ulovljen s prstima u pekmezu.

Naime, vozio je bez položenog vozačkog ispita. Unatoč bijegu kroz naselje, policajci su ga sustigli i odveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje. Ubrzo se otkrilo da je mladić kojeg imaju pred sobom povezan sa serijom krađa bicikala po metropoli.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijski službenici iz Centra, Trnja i Novog Zagreba potvrdili su sumnju da je 19-godišnjak tijekom svibnja, lipnja, kolovoza i rujna 2020. godine otuđio ukupno 17 bicikala. U većini slučajeva je prerezao sajlu, neovisno o dobu dana, nakon čega bi se odvezao na njima i prodavao ih.

Bicikli su bili uredno osigurani zaštitnom sajlom ispred bolnice, škola te trgovina, kao i na raznim lokacijama u samom centru grada - kažu iz PU zagrebačke dodajući da su 19-godišnjaka po dovršetku obrade predali pritvorskom nadzorniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:39