ODUŠEVILI DJECU

Dirljivi prizori u Klinici za tumore: Veseli djedice popeli se kroz prozore s vrećama punim darova

Petnaest speleologa iz planinarskog društva Velebit preobuklo se u Djedove Božićnjake i krenulo u ‘osvajanje‘ zagrebačkih bolnica
 Čitateljica

Jutrošnji prizori iz Klinike za tumore malo koga su ostavili ravnodušnima. Djedovi Božićnjaci i jedan Grinch spuštali su se niz zgradu, pogledavali kroz prozore u bolesničke sobe i djecu, koja blagdane neće provesti s najmilijima, uveseljavali poklonima. U akciji su sudjelovali članovi Speleološkog odsjeka planinarskog društva Velebit i ovo im je druga godina provedbe. Odjele klinike svojim su iznenađenjem u trenutku ispunili dječjim osmijehom.

Božićna Spuštancija započela je u 11 sati, a u okolici Klinike za tumore mogli su se čuti veseli odjeci pjesama Zvončići i Sretan Božić svakome.

- Ovo je druga Božićna Spuštancija koju smo organizirali, kako na Klinici za onkologiju (Ilica 197), tako i na Klinici za dječje bolesti na adresi Klaićeve 16. Kao organizatorica mogu reći da moj trud ne bi bio prepoznat bez podrške kolega speleologa, donacija raznih organizacija usko povezanih sa speleologijom te mama i tata diljem Zagreba koji su htjeli participirati u volonterskoj akciji – govori nam Helena Polšek, organizatorica volonterske akcije.

Sudjelovalo je 15-ak speleologa, a za sebe kažu da su veseli kolektiv kojem ne treba puno pripreme da se podruže s djecom i da se nasmiju s doktorima. Koristili su opremu i užad koju inače koriste u speleologiji tako da je ovo bila jedna urbana varijanta njihova hobija.

- Reakcije su svakojake. Neki se vesele, neki su ganuti, a neki su, treba se podsjetiti, ipak bolesni tako da se nadamo da će sljedeće godine biti snažniji za božićna veselja. Naš cilj je razveseliti naše sugrađane i sugrađanke, medicinsko osoblje koje herojski izvodi svoj posao u ova teška vremena, a najviše djecu za koju smo smatrali da su teško pogođena traumama potresa i pandemije – rekla je organizatorica za kraj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:15